Jako velký milovník čokoládových dezertů jsem si neodpustila tuto vyletněnou variantu brownies. Není nic lepšího jak hořká čokoláda s nakyslým rybízem. Snad ještě slaná čokoláda stojí za hřích... Mám tu také nějaké další milovníky čokoládových dezertů? Podotýkám, že samotnou čokoládu tolik nevyhledávám, ale jak jde o nějaký dort, zmrzlinu... :-)
Brownies s červeným rybízem (V)
(zapékací forma 20x20 cm)
- 120 ml vody z cizrny
- 200 g kiokosového/třtinového cukru
- špetka vanilkového prášku
- 160 g kvalitní hořké čokolády
- 100 g tuku (např. Bio Alsan, máslo)
- 170 g hladké špaldové mouky
- 40 g kakaového prášku
- 80 g čokoládových chipsů
- 100 g červeného rybízu
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Zapékací nádobu vyložíme pečícím papírem.
Vodu z cizrny vyšleháme pomocí ručního šlehače s cukrem a vanilkovým práškem v hladkou pěnu.
Hořkou čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni. Necháme ji vychladnout a poté přilijeme k pěně a opatrně zapracujeme. Přisypeme prosátou mouku, kakaový prášek vmícháme do tekuté směsi. Na závěr přidáme čokoládové chipsy.
Těsto přendáme do zapékací nádoby, rovnoměrně rozetřeme, poklademe ještě rybízem a dáme péct zhruba na 30 až 35 minut. Krájíme, až zcela vychladnou.
Tak tohle musím nachystat. Kombinace brownies a rybízu by mě fakt nenapadla, ale už teď je mi jasné, že bude dokonalá!
OdpovědětVymazat