Cuketový chlebíček s čokoládou a lískovými oříšky (V)

 

Asi už sezóně cuket tak trošku odzvonilo. A i když jsem tento recept fotila snad před měsícem, až teď jsem se dostala k úpravě fotek a sepsání receptu. Nic k chlubení, ale realita je zkrátka taková. Tak jen doufám, že vám ještě přijde vhod a pustíte se co nejdříve do něj. Je totiž úžasně vláčný a kombinace čokolády a oříšků je sázka na jistotu.



Cuketový chlebíček s čokoládou a lískovými oříšky (V)


(chlebíčková forma)


  • 1 lžíce chia semínek + 3  lžíce vody
  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 150 g kokosového/třtinového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 200 g rostlinného mléka
  • 1 lžička jablečného octa
  • 85 g kokosového oleje
  • 190 g nastrouhané cukety
  • 50 g hořké čokolády
  • 50 g nasekaných lískových ořechů


Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme.


Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou. . 

 

Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s cukrem, chia semínky, práškem do pečiva, sodou, špetkou soli, vanilkovým práškem, skořicí, muškátovým oříškem. 


Mléko prošleháme s jablečným octem a odložíme stranou. Poté jej smícháme s rozehřátým kokosovým olejem a přilijeme k sypké směsi. Přidáme nastrouhanou cuketu, nasekanou čokoládu, oříšky a zpracujeme v kompaktní hmotu. 


Těsto přendáme do chlebíčkové formy a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu. Necháme zcela vychladnout, a až poté krájíme. 



0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)