Asi už sezóně cuket tak trošku odzvonilo. A i když jsem tento recept fotila snad před měsícem, až teď jsem se dostala k úpravě fotek a sepsání receptu. Nic k chlubení, ale realita je zkrátka taková. Tak jen doufám, že vám ještě přijde vhod a pustíte se co nejdříve do něj. Je totiž úžasně vláčný a kombinace čokolády a oříšků je sázka na jistotu.
Cuketový chlebíček s čokoládou a lískovými oříšky (V)
(chlebíčková forma)
- 1 lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
- 300 g hladké špaldové mouky
- 150 g kokosového/třtinového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- špetka vanilkového prášku
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 200 g rostlinného mléka
- 1 lžička jablečného octa
- 85 g kokosového oleje
- 190 g nastrouhané cukety
- 50 g hořké čokolády
- 50 g nasekaných lískových ořechů
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme.
Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou. .
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku s cukrem, chia semínky, práškem do pečiva, sodou, špetkou soli, vanilkovým práškem, skořicí, muškátovým oříškem.
Mléko prošleháme s jablečným octem a odložíme stranou. Poté jej smícháme s rozehřátým kokosovým olejem a přilijeme k sypké směsi. Přidáme nastrouhanou cuketu, nasekanou čokoládu, oříšky a zpracujeme v kompaktní hmotu.
Těsto přendáme do chlebíčkové formy a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu. Necháme zcela vychladnout, a až poté krájíme.
Dřív jsem takové věci pekla taky hodně doma. Teď si na ně ale raději dojdu do cukrárny, protože se mi to vyplatí víc. Jde o to, že co jsem začala s investicemi a pořád se v tom vzdělávám, tak nemám problém s příjmem a fakt nemusím počítat peníze. Super jsou články od pana Seidlera. Třeba tady tenhle o jeho oblíbených dividendách Realty Income.
OdpovědětVymazat