Nebudu lhát, už mám hlavu plnou Vánoc, ale ještě tu mám schovaný jeden hodně podzimní recept... jasně, že zase z dýně... Sušenky jsou taková rychlovka, jak už je u mě zvykem. Kombinace dýně, hořké čokolády a v mém případě i soli je dokonalá.
Dýňové sušenky s čokoládou (V)
- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 1/2 hrnku dýňového pyré
- 1/2 hrnku kokosového/třtinového cukru
- 1 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
- 1 lžička dýňového koření
- špetka soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 50 g nasekané hořké čokolády
- maldonská sůl
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse prošleháme rozehřátý kokosový olej s dýňovým pyré a cukrem.
V druhé míse promícháme mouku s dýňovým kořením, špetkou soli a sodou. Smícháme sypké ingredience s tekutými a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr zapracujeme nasekanou čokoládu.
Těsto necháme odpočívat v lednici alespoň hodinu, klidně i přes noc.
Poté lžičkou klademe kopečky těsta na plech. Necháme si rozestupy, sušenky se rozjedou. Kdo rád, může ještě těsto posypat solí.
Pečeme v předehřáté troubě zhruba 12-15 min.
Dýňové sušenky s čokoládou zní jako dokonalá podzimní pochoutka! Pokud chcete svému receptu dodat zajímavý kontrast, zkuste přidat špetku pikantnosti z chilli sady. Jemná pikantnost chilli krásně doplní sladkost dýně i čokolády a vytvoří neobvyklý chuťový zážitek. Je to skvělý způsob, jak ozvláštnit klasické recepty a překvapit rodinu nebo přátele netradiční kombinací chutí!
OdpovědětVymazat