Konečně je tu moje nejoblíbenější období. Říkám to každý rok a řeknu to i letos, Vánoce fotím nejradši. I když letos to bylo dost na hraně, jestli nějaký ten recept zvládnu, ale alespoň pár jsem si jich neodpustila. Samozřejmě na úkor něčeho jiného, ale tohle mě děsně baví a fakt si to užívám.
Kakaové linecké se slaným karamelovým máslem (V)
(cca 20-25 slepených kusů)
Těsto
- 150 g hladké špaldové mouky
- 50 g mletého třtinového/kokosového cukru
- 3 lžíce raw kakaového prášku
- špetka soli
- 100 g Bio Alsanu/másla
Na dokončení
- arašídové máslo s příchutí slaného karamelu
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.
Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, kakaovým práškem a špetkou soli.
Přidáme tuk a pomocí rukou vypracujeme těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neoschlo a dáme jej chladit alespoň na hodinu, ideálně přes noc.
Poté rozválíme těsto a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Po vychladnutí slepujeme oblíbeným arašídovým máslem.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)