Kakaové linecké se slaným karamelovým máslem (V)



Konečně je tu moje nejoblíbenější období. Říkám to každý rok a řeknu to i letos, Vánoce fotím nejradši. I když letos to bylo dost na hraně, jestli nějaký ten recept zvládnu, ale alespoň pár jsem si jich neodpustila. Samozřejmě na úkor něčeho jiného, ale tohle mě děsně baví a fakt si to užívám. 



Kakaové linecké se slaným karamelovým máslem (V)


(cca 20-25 slepených kusů)


Těsto

  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 50 g mletého třtinového/kokosového cukru
  • 3 lžíce raw kakaového prášku
  • špetka soli
  • 100 g Bio Alsanu/másla


Na dokončení

  • arašídové máslo s příchutí slaného karamelu



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 


Ve velké míse smícháme mouku s cukrem, kakaovým práškem a špetkou soli. 


Přidáme tuk a pomocí rukou vypracujeme těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neoschlo a dáme jej chladit  alespoň na hodinu, ideálně přes noc.


Poté rozválíme  těsto a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Po vychladnutí slepujeme oblíbeným arašídovým máslem. 




0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)