Jak už to tak bývá, ke spoustě dobrým věcem musíme dozrát, jako je dobré víno, olivy... nebo třeba vanilkové rohlíčky. V dětství jsem je nikdy nemusela, až teď posledních pár let je dokážu docenit, jak se krásně rozplývají na jazyku... proto se snažím každý rok vymyslet nějakou obměnu k té klasice. Letos mi padla do oka varianta s kešu oříšky, bílou čokoládou a lyofilizovanými malinami...
Kešu rohlíčky v bílé čokoládě (V)
(cca 30 ks)
Rohlíčky
- 120 g hladké špaldové mouky
- 50 g mletých kešu oříšků
- 30 g mletého kokosového/třtinového cukru
- špetka soli
- 85 g Bio Alsanu/kokosového oleje/másla
Na dokončení
- bílá čokoláda
- lyofilizované ovoce
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. Pokud nemáme již předem, rozmixujeme cukr a kešu ořechy na moučku.
V míse smícháme mouku s mletými ořechy, cukrem a solí. Na závěr přidáme tuk a pomocí rukou zpracujeme v těsto. To zabalíme do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby v lednici neosychalo a dáme chladit minimálně na půl hodiny.
Poté pomocí rukou budeme válet rohlíčky, pokud možno stejné velikosti, aby se rovnoměrně upekly.
Budeme péct v předehřáté troubě zhruba 15 minut. Jakmile začnou růžovět vytáhneme, necháme vychladnout.
Na závěr je můžeme máčet v rozehřáté bílé čokoládě a sypat práškem z lyofilizovaného ovoce.
Vypadají úžasně....asi vyzkouším 🤷
OdpovědětVymazatsuper, snad se vydaří a budou chutnat :-)
VymazatUrčitě budou moc dobré. Pečete na horký vzduch?
OdpovědětVymazat