Tohle není úplně klasika, ani její alternativa, ale můžu vám s klidným srdcem říct, že je to jedno z mého nej cukroví. Všechny varianty nepečených kuliček doma milujeme a tyto nejsou výjimkou. Navíc kombinace hořké čokolády a pomeranče nikdy nezklame.
Pomerančové lanýže (V)
(cca 15 ks)
Lanýže
- 140 g mletých vlašských ořechů
- 5 lžic ořechového másla (tekutého)
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžička pomerančové kůry Bio
- 1 lžíce perníkového koření
Na dokončení
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 1 lžíce kokosového oleje
- pomerančová kůra nastrouhaná
Pokud není ořechové máslo dostatečně tekuté, rozehřejeme jej ve vodní lázni.
Poté smícháme mleté vlašské ořechy s máslem, javorovým sirupem, pomerančovou šťávou, kůrou a perníkovým kořením. Rukama vytvarujeme kuličky a dáme je tuhnout do mrazáku či na balkon.
Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem. Ztuhlé kuličky máčíme v čokoládě a povrch posypeme pomerančovou kůrou. Necháme polevu zcela ztuhnout a skladujeme v chladnu.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)