Uf, tak dlouhou pauzu jsem tu ještě neměla. Doufám, že jste na mě nezanevřeli a stále se rádi vracíte ke starým, osvědčeným receptům.
Ne že bych vůbec nefotila a nezkoušela nové recepty, ale holt ne vždy jsem s výsledkem spokojena nebo naopak spokojena jsem, ale nelíbí se mi fotky, jsou příliš tmavé atd., což je takový klasický problém zimních měsíců a já bohužel nechci dělat kompromisy a publikovat něco, za čím si 100% nestojím, jen aby něco bylo...
Dnes bych s vámi chtěla sdílet ještě takový zimní recept, voňavý po pomerančové kůře, ideální k horkému čaji či kávě a dece...
Mramorová pomerančová bábovka (V)
Pomerančová vrstva
- 200 g hladké špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- kůra z 1 bio pomeranče
- 80 g třtinového/kokosového cukru
- 50 ml řepkového oleje
- 100 ml pomerančové šťávy
- 100 ml vody
Kakaová vrstva
- 170 g hladké špaldové mouky
- 30 g raw kakaového prášku
- špetka vanilkového prášku
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 80 g třtinového/kokosového cukru
- 50 ml řepkového oleje
- 1/2 lžičky jablečného octa
- 200 ml vody
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Formu vymažeme a vysypeme, pokud nemáme silikonovou.
Začneme přípravou pomerančové vrstvy. Ve jedné míse smícháme špaldovou mouku s práškem do pečiva a pomerančovou kůrou.
V hrnku prošleháme cukr s olejem, pomerančovou šťávou a vodou. Tekutou část vlijeme k sypké a zpracujeme. Odložíme stranou.
Na kakaovou vrstvu v míse smíchám mouku s kakaovým práškem, vanilkovým práškem a práškem do pečiva. V hrnku prošleháme řepkový olej s cukrem, jablečným octem a vodou. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu.
Bábovkovou formu budeme střídavě plnit světlým a tmavým těstem. Ještě pomocí vidličky "prohrábneme", abychom získali pěkné mramorování.
Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 45 minut. Pomocí špejle budeme kontrolovat, jestli je hotová.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)