Čokoládová pěna z ricotty

V lednici necelý kelímek ricotty, k tomu chuť na něco sladkého. Co z toho vzniklo? Takhle úžasná čokoládová pěna. V receptu uvádím gramáž, se kterou jsem pracovala. Vy si ji pochopitelně znásobte podle potřeby. Mně vyšly dva menší pohárky, ale bohatě mi jeden stačil na zahnání chutí a byla jsem maximálně spokojená. Klidně bych tento dezert nabídla návštěvě, úspěch zaručen.


Čokoládová pěna z ricotty
(2 porce)

Inspirace: http://www.marthastewart.com/


  • 200g ricotty
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • 1 bílek
  • 3 lžičky třtinového cukru
  • špetka soli





Ricottu jsem vymíchala s kakaovým práškem dohladka. Bílky jsem smíchala s cukrem a špetkou soli a nad vařící vodou míchala dokud se cukr nerozpustil. Poté jsem ručním šlehačem vymíchala dotuha a přidala k ricottě. Jemně jsem zapracovala a naplnila skleničky. Dala jsem chladit do ledničky. Pěnu nechte odpočívat alespoň tři hodiny. Před podáváním jsem ještě ozdobila jahodou, plátky mandlí a mátou, ale fantazií se meze nekladou...



Dobrou chuť :-)



6 komentářů:

  1. Krásné fotky, jsem ráda , že jsi na muj blog napsala koment, díky němu mi tenhle super blog neunikl :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Lucka, toto znie fantasticky, toto musim vyskusat niekedy, ked sa mi nebude chciet vypekat, tak si urobim tento dezertik...pekne fotecky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, je to hrozná rychlovka a přitom nadělá velkou parádu :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)