V lednici necelý kelímek ricotty, k tomu chuť na něco sladkého. Co z toho vzniklo? Takhle úžasná čokoládová pěna. V receptu uvádím gramáž, se kterou jsem pracovala. Vy si ji pochopitelně znásobte podle potřeby. Mně vyšly dva menší pohárky, ale bohatě mi jeden stačil na zahnání chutí a byla jsem maximálně spokojená. Klidně bych tento dezert nabídla návštěvě, úspěch zaručen.
Čokoládová pěna z ricotty
(2 porce)
Inspirace: http://www.marthastewart.com/
- 200g ricotty
- 1 lžíce kakaového prášku
- 1 bílek
- 3 lžičky třtinového cukru
- špetka soli
Ricottu jsem vymíchala s kakaovým práškem dohladka. Bílky jsem smíchala s cukrem a špetkou soli a nad vařící vodou míchala dokud se cukr nerozpustil. Poté jsem ručním šlehačem vymíchala dotuha a přidala k ricottě. Jemně jsem zapracovala a naplnila skleničky. Dala jsem chladit do ledničky. Pěnu nechte odpočívat alespoň tři hodiny. Před podáváním jsem ještě ozdobila jahodou, plátky mandlí a mátou, ale fantazií se meze nekladou...
Dobrou chuť :-)
mňami, to vyzerá božsky!
OdpovědětVymazatbyly božské :-)
VymazatKrásné fotky, jsem ráda , že jsi na muj blog napsala koment, díky němu mi tenhle super blog neunikl :)))
OdpovědětVymazatDěkuju moc za milá slova :-)
VymazatLucka, toto znie fantasticky, toto musim vyskusat niekedy, ked sa mi nebude chciet vypekat, tak si urobim tento dezertik...pekne fotecky...
OdpovědětVymazatpřesně tak, je to hrozná rychlovka a přitom nadělá velkou parádu :-)
Vymazat