Jahodovo-bazalkové scones

Už se nemůžu dočkat jahod. Nemůžu se dočkat až tak, že jsem ochotna si je koupit místo, abych vydržela na domácí bio ze zahrádky. Tentokrát jsem je zapracovala do scones. Dělala jsem je teprve podruhé. První byly s borůvkami. Chutnají super, jediná jejich nevýhoda je, že se s nimi hrozně špatně pracuje, ale i to se dá zvládnout.


Jahodovo-bazalkové scones

Inspirace: http://www.happyolks.com


  • 1 1/2 hrnku celozrnné pšeničné mouky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3 lžíce kokosového másla (recept níže)
  • hrst lístků čerstvé bazalky
  • 1/2 hrnku podmáslí
  • 3/4 hrnku jahod
  • 1 vejce


Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem.

V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva a solí. Přidáme jsem kokosové máslo a hněteme prsty, až vznikne drobenka. Přidáme umytou, natrhanou bazalku a jahody. V hrnku promícháme vejce s podmáslím a přidáme ke směsi. Tužší těsto rozválíme na silnější plát, ideálně kulatého tvaru a naporcujeme na 8 trojúhelníků. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. 

Kdysi jsem slibovala recept na domácí kokosové máslo, právě do tohoto receptu mi krásně pasuje. Proto se o něj s vámi podělím. Už dlouho jsem ho mlsně obcházela v DM drogerii, ale přišlo mi celkem drahý. Tak jsem popátrala po netu a dopátrala se receptu na domácí, které vyjde na pár korun. Potřebujete jenom strouhaný kokos a mixér. Čím silnější, tím rychleji bude máslo hotové a nezavaříte stroj. Já dělala s tyčovým a taky to šlo, ale radši jsem mixovala s přestávkami, abych ho nepřehřála. Prostě jsem pustupně přisypávala kokos do vysoké nádoby a mixovala a mixovala...




Dobrou chuť :-)





17 komentářů:

  1. Vůbec si nedovedu představit, jak v tom může kombinace jahod s bazalkou chutnat, ani jsem o scones nikdy neslyšela. No je čas doplnit si mezery a brzy se do nich taky pustit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já je donedávna taky neznala :-) v podstatě jde o tradiční anglické pečivo k čaji.

      Vymazat
  2. Hmm kombinace bazalky a jahod je super, taková zvláště dobrá :) Měla jsem ji ve zmrzlině a jen tak v poháru :) Takže super receptík:)))

    OdpovědětVymazat
  3. vypadají moc hezky, scones vůbec neznám a díky za recept na kokosové máslo, ani by mě nenapadlo, že je to tak jednoduché :-)
    musím určitě vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej, vyjde na pár korun, tak nemáš co ztratit :-)

      Vymazat
  4. Kombináciu si tiež neviem predstaviť, ale vyzerajú veľmi chutne :-).

    OdpovědětVymazat
  5. Dneska jsem dělala a nic lepšího jsem snad ještě neupekla a to toho mám napečené celkem dost :-) Naprosto výborné. Jenom mě mrzí, že jsem na tvůj blog nenarazila dřív, všechny recepty chci vyzkoušet... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je pro mě největší ocenění, když chutná :-) strašně jsi mě potěšila.

      Vymazat
  6. A jak se pečou? Tahle informace zde jaksi chybí :D

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, to kokosové málo se vyrábí ze strouhaného čerstvého kokosu? Ze sušeného by to asi nešlo, že? :D Pavla

    OdpovědětVymazat
  8. Poprosím o zbytek návodu k postupu :). Zde je jen postup k těstu...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)