Kokosový krambl s nektarinkami a rybízem

Variací na crumble je nespočet. Je to takový univerzální dezert. V podstatě můžete použít jakékoliv ovoce, co máte zrovna po ruce, posypat drobenkou a vždycky bude vynikající. Stačí doplnit kvalitní zmrzlinou či řeckým jogurtem, nemůže být nic lepšího. 

Já na kontě moc crumblů nemám, dělala jsem rebarborovo-jahodový a hruškovo-mangový. Tento je tedy třetí. Na seznamu ještě na mě čeká švestkový, který už letos asi nestihnu, protože stromy na zahradě zejí prázdnotou, tak snad se dostane aspoň na jablkový. 


Drobenka se klasicky dělá z másla, mouky a cukru. Já šla tentokrát trochu jinou cestou. Máslo jsem vyměnila za kokosový olej, mouku za ovesné vločky a cukr za med. Abych ještě více podpořila kokosovou chuť, přidala jsem lžičku strouhaného kokosu... dokonalost. Bezvadně se tato drobenka bude hodit i k malinám, jahodám, borůvkám....



Kokosový krambl s nektarinkami 
a rybízem  (1 porce)


  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce ovesné mouky*
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička strouhaného kokosu

  • 2 nektarinky
  • hrst červeného rybízu



Opět nic složitého. Nektarinky jsem vypeckovala, nakrájela na měsíčky a plnila zapékací misku, doplnila rybízem. Komu vadí slupka, může nektarinky oloupat. Na drobenku jsem smíchala všechny suroviny a posypala ovoce. Zapékala jsem asi 30 minut.



Dobrou chuť :-)

*ovesnou mouku jsem si vyrobila sama rozmixováním ovesných vloček tyčovým mixérem



18 komentářů:

  1. Vypadá to skvěle! Pro mě ideální například na snídani, pravděpodobně brzy něco podobného vyzkouším ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Já už ten crumble (kramblu) tolikrát někde viděla, ale nikdy se mi nechtělo ho dělat a ani sem na to neměla chuť. Ale vypadá dobře ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ona je to taková klasika ve světě a pomalu se dostává i k nám :-) pro milovníky ovoce a drobenky (mě) je to nebeská mana :-)

      Vymazat
    2. Taky můžu drobenku.. :) Vždycky když dělá babička okáče nebo malé svatební koláčky, ujídám jí jak jen můžu! :D

      Vymazat
    3. já si radši vyrobím svoji zdravou :-)

      Vymazat
  3. Teda, myslím, že přišel čas se k tomu konečně odhodlat, protože tvůj recept vypadá do-ko-na-le!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sofie, navštěvuji ráda tvůj blog, proto si vážím tvého komentáře, děkuji :-)

      Vymazat
    2. To jsou paradoxy - já zase už dlouho sleduji a obdivuji blog tvůj! Jen jsem předtím neměla účet na bloggeru a i pak jsem si přišla jako amatér, který by se měl jen tiše dívat...:D

      Vymazat
    3. ale prosím tě, taky jsem amatér, kterýho baví vařit a pokoušet se o hezkou fotku.

      Vymazat
    4. Jsi náhodou velmi kreativní a šikovná:-*! Mně se ani ty hezké fotky nedaří, tak jich raději moc nepřidávám a spoléhám na svůj okouzlující psaný projev...:D

      Vymazat
    5. já mám taky do profesionálních fotek na míle daleko, ale hlavně že nás blogy baví :-)

      Vymazat
    6. Amen:D Slečny mému blogu poslaly Ocenění, které se posílá dále, jedním ze mnou oceněných blogů je i tvůj - více zde: http://live-with-myself.blogspot.cz/2012/08/oceneni-liebster-blog-award.html

      Vymazat
  4. ňami ňam :) vypadá to skvěle a jednoduše

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, za čtvrt hodiny nemáš co dělat, pak už jen počkat, až se trouba postará :-)

      Vymazat
  5. Ahoj, jako svůj oblíbený blog jsem si dovolila ti dát ocenění viz http://nakafickosivet.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Dnešní snídaně...:) byla to mňamka!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)