Nebojte se, nebudeme zalívat nějakou suchou směs vařící vodou. Tahle polévka je jen děsně jednoduchá a taky děsně levná, a kupodivu i moc dobrá. Klidně ji můžu nazvat studentským jídlem. Jako každý studující si nemůžu dovolit jíst každý den ryby a vybrané lahůdky, proto si je dopřeju jen občas. Kompenzuji je pak třeba takovou polévkou...
Fazolovo-rajčatová polévka s rozmarýnem
- lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- lžíce jehliček rozmarýnu
- 1 plechovka fazolí
- 1 plechovka kráj. rajčat
- 1/2 l zeleninového vývaru
- sůl, pepř
Na oleji jsem si dozlatova osmahla cibuli. Na minutu jsem přidala na plátky nakrájený česnek a rozmarýn a nechala rozvonět. Přidala fazole (slité, bez nálevu), rajčata a zalila vývarem. Vařila jsem asi 15 minut. Na závěr jsem osolila a opepřila.
Dobrou chuť :-)
myslím,že je to dostatečná kompenzace :))
OdpovědětVymazatjá si určitě nestěžovala :-) i prostý jídlo může být dobrý.
Vymazatpravda pravdoucí ! :) taky studuji, někdy si udělám skvělé jídlo z hověziho masa a pak pojídám levné čpaldove palačinky a ruzne takove polevky :) super napad a máš krásný blog, určo budu chodit na inspiraci :)
VymazatBarča
fazole i s nálevem? Jinak určitě vyzkouším :) vypadá to dobře a jednoduše, ty tvoje recepty miluju, jsou chutné a fakt děsně lehké :)
OdpovědětVymazatbez :-) už to tam píšu. Lehké to jsou, není totiž nějak extra čas mezi přednáškama, cvikama vyvařovat, proto takové expres :-)
VymazatLucie, bezva tip na polévku. Polévky vařím skoro denně, takže co pořád vymýšlet a takovou jsou ještě nedělala. A tu rychlou přípravu ocením i jakožto mamča na mateřské. Díky! :-)
OdpovědětVymazatsnad přijde vhod a někdy vyzkoušíš :-)
Vymazatahhh vypadá to skvěle! super fotky!.)
OdpovědětVymazatmoc děkuji :-)
VymazatVypadá to dobře, mohla bych jí zkusit...:)
OdpovědětVymazatza zkoušku nic nedáš :-)
VymazatVyzerá zaujímavo a veľmi chutne ....vyskúšam :-) ďakujem .
OdpovědětVymazatnemáš vůbec zač :-)
VymazatOoo, ta vypadá dokonale, musím vyzkoušet, husté "zimní" polévky já miluji :-)
OdpovědětVymazatWorldByBella
taky si na nich v poslední době ujíždím :-)
VymazatTak tahle polévka vypadá náádherně podzimě a je určitě i sytý...hmmm objednávám jednu do práce
OdpovědětVymazat:-D píšu si objednávku, sytá je, mně stačila bohatě k obědu a vyloženě pasuje do podzimního nevlídného počasí :-)
VymazatFazole miluju a rodina také, rozmarýnku mám na okně, takže brzy vyzkouším :-)
OdpovědětVymazatBohunka
Tak ta je výborná! Zrovna jsem ji dojedla :-)
OdpovědětVymazatJen bez rozmarýnu, ten nemám. Ale naopak jsem si ji zase vylepšila slunečnicovými semínky, bulgurem a na konec v misce jsem na vrch položila plátek sýru. Hned bych si šla ještě přidat! :-)
Polévka mi moc chutnala, místo rozmarýnu jsem dala svůj oblíbený římský kmín a špetku čili, a při podávání kysanou smetanu. Poslední dobou se snažím výrábět co nejvíce pokrmů z luštěnin a fazolí, a vyzkoušela jsem už spoustu receptů z tohoto blogu, anebo se nachávám alespoň inspirovat. Díky!
OdpovědětVymazatVypadá báječně. Jen bych to nahradila normálními fazolemi, konzervovaným moc nefandím. Obvykle uvařím celý pytlík fazolí najednou a co nespotřebuji hned, strčím do mrazáku. Takže mám pak takovou mraženou konzervu vždy po ruce...
OdpovědětVymazat