Hrníčková polévka

Nebojte se, nebudeme zalívat nějakou suchou směs vařící vodou. Tahle polévka je jen děsně jednoduchá a taky děsně levná, a kupodivu i moc dobrá. Klidně ji můžu nazvat studentským jídlem. Jako každý studující si nemůžu dovolit jíst každý den ryby a vybrané lahůdky, proto si je dopřeju jen občas. Kompenzuji je pak třeba takovou polévkou...



Fazolovo-rajčatová polévka s rozmarýnem 

(2 porce)


  • lžíce olivového oleje 
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • lžíce jehliček rozmarýnu
  • 1 plechovka fazolí
  • 1 plechovka kráj. rajčat
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř


Na oleji jsem si dozlatova osmahla cibuli. Na minutu jsem přidala na plátky nakrájený česnek a rozmarýn  a nechala rozvonět. Přidala fazole (slité, bez nálevu), rajčata a zalila vývarem. Vařila jsem asi 15 minut. Na závěr jsem osolila a opepřila.



Dobrou chuť :-)





21 komentářů:

  1. myslím,že je to dostatečná kompenzace :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si určitě nestěžovala :-) i prostý jídlo může být dobrý.

      Vymazat
    2. pravda pravdoucí ! :) taky studuji, někdy si udělám skvělé jídlo z hověziho masa a pak pojídám levné čpaldove palačinky a ruzne takove polevky :) super napad a máš krásný blog, určo budu chodit na inspiraci :)
      Barča

      Vymazat
  2. fazole i s nálevem? Jinak určitě vyzkouším :) vypadá to dobře a jednoduše, ty tvoje recepty miluju, jsou chutné a fakt děsně lehké :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bez :-) už to tam píšu. Lehké to jsou, není totiž nějak extra čas mezi přednáškama, cvikama vyvařovat, proto takové expres :-)

      Vymazat
  3. Lucie, bezva tip na polévku. Polévky vařím skoro denně, takže co pořád vymýšlet a takovou jsou ještě nedělala. A tu rychlou přípravu ocením i jakožto mamča na mateřské. Díky! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. ahhh vypadá to skvěle! super fotky!.)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to dobře, mohla bych jí zkusit...:)

    OdpovědětVymazat
  6. Vyzerá zaujímavo a veľmi chutne ....vyskúšam :-) ďakujem .

    OdpovědětVymazat
  7. Ooo, ta vypadá dokonale, musím vyzkoušet, husté "zimní" polévky já miluji :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tahle polévka vypadá náádherně podzimě a je určitě i sytý...hmmm objednávám jednu do práce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D píšu si objednávku, sytá je, mně stačila bohatě k obědu a vyloženě pasuje do podzimního nevlídného počasí :-)

      Vymazat
  9. Fazole miluju a rodina také, rozmarýnku mám na okně, takže brzy vyzkouším :-)
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
  10. Tak ta je výborná! Zrovna jsem ji dojedla :-)
    Jen bez rozmarýnu, ten nemám. Ale naopak jsem si ji zase vylepšila slunečnicovými semínky, bulgurem a na konec v misce jsem na vrch položila plátek sýru. Hned bych si šla ještě přidat! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Polévka mi moc chutnala, místo rozmarýnu jsem dala svůj oblíbený římský kmín a špetku čili, a při podávání kysanou smetanu. Poslední dobou se snažím výrábět co nejvíce pokrmů z luštěnin a fazolí, a vyzkoušela jsem už spoustu receptů z tohoto blogu, anebo se nachávám alespoň inspirovat. Díky!

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá báječně. Jen bych to nahradila normálními fazolemi, konzervovaným moc nefandím. Obvykle uvařím celý pytlík fazolí najednou a co nespotřebuji hned, strčím do mrazáku. Takže mám pak takovou mraženou konzervu vždy po ruce...

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)