Mrkvovo-fenyklový salát

Jediný mrkvový salát, který se doma dělával, byl ten klasický, co zná asi každý, s citrónovou šťávou a cukrem. Jako bonus jsme do něj přidávali ananas, pomeranč, občas kokos, rozinky. Dobré bylo také nastrouhané jablko s mrkví. Tento salát je však něco úplně jiného, obsahuje totiž fenykl. Přijde mi, že je tato zelenina u nás poměrně opomíjená. To už se spíš občas použije v podobě koření nebo fenyklový čaj. Popravdě, tohle byla taky moje první zkušenost s ním a určitě nebyla špatná. Dokladem je, že jsem ho dělala v týdnu už podruhé, což se u mě tak často nestává, abych nějaký recept opakovala :-) 


Mrkvovo-fenyklový salát (cca 4 porce)



  • 4 střední mrkve
  • 1/2 bulvy fenyklu
  • pár kuliček hroznů
  • hrst mandlí (slunečnicových semínek)
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička olivového oleje
  • špetka kari


Mrkve jsem si oloupala a nastrouhala nahrubo, stejně tak fenykl. Hrozny jsem omyla a přepůlila, smíchala s mrkví a fenyklem. Přidala plátky mandlí (semínek). Na dresing jsem smíchala všechny ingredience a přelila salát, důkladně promíchala a dala odležet do lednice.



Dobrou chuť :-)


Poprvé jsem dělala salát s mandlemi, tentokrát nebyly na skladě, tak jsem je vyměnila za slunečnicová semínka, musím říct, že mandle k salátu seděly určitě víc, proto doporučuji, stejně tak fialové hrozny dodaly salátu pěknou barvičku.




6 komentářů:

  1. asi mě dokopeš,abych ten fenykl fakt zkusila :)

    OdpovědětVymazat
  2. u nás doma se fenykl vždy jen nakrájí na kolecka, pokape olivovým olejem, osolí, opeří a hotovo.. Tohle teda určitě zkusím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takhle jednoduše jsem zase nezkoušela já :-) děkuji za tip

      Vymazat
  3. Mňam, miluji tyhle lehoučké salátky a ten tvuj určitě brzo vyzkouším

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. před vánocemi se takové odlehčení určitě hodí :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)