Mražený čokoládový dort

Proč v uvozovkách? Protože byste v klasickém dortu asi očekávali čokoládu, máslo, mouku.... Bohužel (nebo bohudík?) v něm nic z toho nenajdete. Krustu tvoří ořechy a rozinky, náplň  je z avokáda, banánu a kakaového prášku... Jednoduché a moc dobré.


Mražený "čokoládový" dort


Krusta

  • 100g vlašských ořechů
  • 50g rozinek
  • (kokos)
Náplň

  • 2 zralá avokáda
  • 1 banán
  • 6 lžiček kakaového prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce medu (či jiného sladidla)

Na krustu jsem si přes noc dala namočit ořechy s rozinkami. Druhý den jsem je rozmixovala. Doporučuji odlít trochu vody, já měla hmotu moc řídkou, proto jsem musela zahustit kokosem.  Formu na pečení (já měla 22cm) jsem vyložila pečícím papírem a rozetřela hmotu, kterou jsem dala na 30 minut zmrazit. Mezitím jsem si připravila náplň. Rozmixovala jsem avokádo s banánem, medem, vanilkovým extraktem a kakaovým práškem. Rozetřela jsem na krustu a dala mrazit asi na 60 minut i více.






Dobrou chuť :-)

Jen bych chtěla upozornit, že dort musí být skutečně z mrazáku, v lednici bude maximálně tak rozňahňaný, nepůjde naporcovat a prostě mě budete proklínat, co je to za recept :-) Ale zase nic se nemá přehánět, takže přes noc ho strčit do mrazáku, taky není ideální, hodina dvě bohatě stačí.




Nevím, jestli se do něj někdo pustíte, obzvláště v těchto mrazech, kdy každý hledá nějaký zdroj tepla, mně se ale celkem do zimního období hodí, protože i když je ze samých "dobrých" surovin, je takový těžší.


14 komentářů:

  1. bez másla, mouky a čokolády - úžasné

    OdpovědětVymazat
  2. Miluji tyhle druhy receptů! Určitě vyzkouším, i když na mrazené zrovna teď chuť taky nemám s bolavým krkem :D Ale dojde na něj ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni! Vypadá to skvěle a "mraženého" dortu bych se nebála ani v téhle zimě :) Jen škoda, že tu nemáš fotku jak je prořízlý, zajímalo by mě, jak to vypadá na talíři :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to už jsem bohužel neodfotila a teď už nemám co :-D

      Vymazat
  4. mmmm tak to vypadá moc dobře:)

    OdpovědětVymazat
  5. SKVĚLÝ recept! To musím co nejdřív zkusit :))

    OdpovědětVymazat
  6. mňaaaaam... na to sa nedá napísať nič iné :)

    OdpovědětVymazat
  7. Nechci tomu věřit. :D Přiznej se, že tam je čokoláda! :D
    Fotky jsou krásně nafocené a koláč vypadá ještě lépe :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)