Už jste dělali rybu v papilotě? Že nevíte, co to je? Rybu prostě zabalíte do pečícího papíru, ze kterého uděláte balíček. Díky tomu si zachová plné aroma a šťavnatost. Do balíčku můžete dát jakoukoliv rybu, k tomu nějakou bylinku, citrón, kdo chce, může přihodit zeleninu...
Myslím, že takhle je ryba nejlepší, jen sůl, pepř, bylinky, citrón. Netřeba žádných koření či jiných dochucovadel.
Ryba v papilotě
(2 porce)
- 2 pstruzi
- 1 citrón
- sůl
- pepř
- svazek bylinek
- olivový olej
- bílé víno
Vykuchané pstruhy jsem řádně omyla, osušila, osolila, opepřila. Břišní dutinu jsem naplnila kolečky citrónů a bazalky (použijte klidně i jiné bylinky, např. tymián). Citrón s bylinkou jsem přiložila i navrch a převázala provázkem. Na závěr jsem rybu pokapala olivovým olejem a bílým vínem. Rybu zabalila do pečícího papíru a převázala provázkem. Pekla jsem asi 30 minut.
Jako přílohu podávejte třeba s pečenými bramborami, my měli blitvu, znáte? Jsou to v podstatě brambory s listovým špenátem a česnekem. Poprvé jsme je ochutnali na dovolené v Chorvatsku a od té doby děláváme právě k rybám.
Dobrou chuť :-)
Blitvu jsem si v chorvatsku moc oblíbila, ale takhle jsem si rybu ještě nepřipravovala:)
OdpovědětVymazatale mám "fobii" z rybích hlav:DD když ta ryba nemá useknutou hlavu, ani bych se jí nedotkla, ale jak je bez hlavy tak mi to hned chutná, jsem divná:D
pro mě bylo taky divný, když jsem dělala poprvé pstruhy a musela je mýt a oni přitom na mě koukali :-D, ale zvykla jsem si :-)
Vymazatno děvčata...a to jste neviděli co jsem musela udělat já...protože se mi nevlezli na pánvu tak jak byli, já jsem jim ty hlavy musela UŘEZAT! z toho jsem teprve měla hodně divný pocit:DDD
Vymazat:-D dobrá historka
VymazatŠkoda jen, že ryby jsou tak drahé..:) Ale až v sobě někdy najdu trochu víc sebelásky než je u mně obvyklé, koupím si jí a upeču! :)
OdpovědětVymazatzase když nekupujem sladkosti, slanosti, tak si rybu můžem bez výčitek dopřát :-)
Vymazatááááááááááá tak to vypadá naprosto dokonale!!!! to musím zkusit! ňam ňam!!!
OdpovědětVymazatneváhej :-) je to rychlý, dobrý a ještě zdravý :-)
VymazatKrásné fotečky, taky jsem nějak dlouho neměla rybu, musím to co nejdřív napravit:)
OdpovědětVymazatděkuji Jani :-) rybky potřebujem, tak honem do nich. snad přibude nějaký hezký recept na rybu :-)
VymazatNa dva podobne recepty se zanedlouho chystam! Zboznuju takto upravovane maso (nejenom ryby). Stava ziska dokonalou chut a maso neni vysusene
OdpovědětVymazattaky se mi ta "metoda" zamlouvá, budu zkoušet i s jinými surovinami.
VymazatTento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazatMilá Lucie, mohla bys sem prosím vrátit svůj recept na pečeného lososa s mandlovou krustou? Chtěla jsem ho dnes upéct, ale hledám marně:( Děkuju moc předem.
OdpovědětVymazatS pozdravem a přáním dalších skvělých nápadů
Jana M.
Už by tam měl být :-) ani nevím, jak se to přihodilo, děkuji za upozornění.
VymazatPořád tu není:(( Tak já uvařím něco jiného z tvé nabídky (vynikající!!!) a počkám si.
OdpovědětVymazattak teď už snad :-) http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/2012/12/peceny-losos-s-mandlovou-krustou.html
Vymazat