Ryba v papilotě


Už jste dělali rybu v papilotě? Že nevíte, co to je? Rybu prostě zabalíte do pečícího papíru, ze kterého uděláte balíček. Díky tomu si zachová plné aroma a šťavnatost. Do balíčku můžete dát jakoukoliv rybu, k tomu nějakou bylinku, citrón, kdo chce, může přihodit zeleninu...



Myslím, že takhle je ryba nejlepší, jen sůl, pepř, bylinky, citrón. Netřeba žádných koření či jiných dochucovadel.


Ryba v papilotě 

(2 porce)

  • 2 pstruzi
  • 1 citrón
  • sůl
  • pepř
  • svazek bylinek
  • olivový olej
  • bílé víno

Vykuchané pstruhy jsem řádně omyla, osušila, osolila, opepřila. Břišní dutinu jsem naplnila kolečky citrónů a bazalky (použijte klidně i jiné bylinky, např. tymián). Citrón s bylinkou jsem přiložila i navrch a převázala provázkem. Na závěr jsem rybu pokapala olivovým olejem a bílým vínem. Rybu zabalila do pečícího papíru a převázala provázkem. Pekla jsem asi 30 minut. 

Jako přílohu podávejte třeba s pečenými bramborami, my měli blitvu, znáte? Jsou to v podstatě brambory s listovým špenátem a česnekem. Poprvé jsme je ochutnali na dovolené v Chorvatsku a od té doby děláváme právě k rybám.



Dobrou chuť :-)





17 komentářů:

  1. Blitvu jsem si v chorvatsku moc oblíbila, ale takhle jsem si rybu ještě nepřipravovala:)
    ale mám "fobii" z rybích hlav:DD když ta ryba nemá useknutou hlavu, ani bych se jí nedotkla, ale jak je bez hlavy tak mi to hned chutná, jsem divná:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pro mě bylo taky divný, když jsem dělala poprvé pstruhy a musela je mýt a oni přitom na mě koukali :-D, ale zvykla jsem si :-)

      Vymazat
    2. no děvčata...a to jste neviděli co jsem musela udělat já...protože se mi nevlezli na pánvu tak jak byli, já jsem jim ty hlavy musela UŘEZAT! z toho jsem teprve měla hodně divný pocit:DDD

      Vymazat
  2. Škoda jen, že ryby jsou tak drahé..:) Ale až v sobě někdy najdu trochu víc sebelásky než je u mně obvyklé, koupím si jí a upeču! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zase když nekupujem sladkosti, slanosti, tak si rybu můžem bez výčitek dopřát :-)

      Vymazat
  3. ááááááááááá tak to vypadá naprosto dokonale!!!! to musím zkusit! ňam ňam!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neváhej :-) je to rychlý, dobrý a ještě zdravý :-)

      Vymazat
  4. Krásné fotečky, taky jsem nějak dlouho neměla rybu, musím to co nejdřív napravit:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji Jani :-) rybky potřebujem, tak honem do nich. snad přibude nějaký hezký recept na rybu :-)

      Vymazat
  5. Na dva podobne recepty se zanedlouho chystam! Zboznuju takto upravovane maso (nejenom ryby). Stava ziska dokonalou chut a maso neni vysusene

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky se mi ta "metoda" zamlouvá, budu zkoušet i s jinými surovinami.

      Vymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Lucie, mohla bys sem prosím vrátit svůj recept na pečeného lososa s mandlovou krustou? Chtěla jsem ho dnes upéct, ale hledám marně:( Děkuju moc předem.
    S pozdravem a přáním dalších skvělých nápadů
    Jana M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už by tam měl být :-) ani nevím, jak se to přihodilo, děkuji za upozornění.

      Vymazat
  8. Pořád tu není:(( Tak já uvařím něco jiného z tvé nabídky (vynikající!!!) a počkám si.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak teď už snad :-) http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/2012/12/peceny-losos-s-mandlovou-krustou.html

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)