Kakaový pudink

Nejsem ale vůbec zastáncem pudinků, a když už tak jedině poctivých domácích. Spousta lidí nad tím mávne rukou a řekne si trocha nějakého prášku, no bóže, to mě nezabije. Dokonce jím nahrazují mouku v různých koláčích, lívancích apod. Věřím, že pro většinu populace je to až příliš radikální postoj, ale příčí se mi používat polotovar, když si mohu uvařit pokrm z pravých, plnohodnotných surovin a ne závratně dráž. 





O pravém pudinku ale dnes řeč nebude. Ani jsem pořádně nevěděla, jak správně tento pokrm pojmenovat. Je to něco mezi pudinkem nebo snad pěnou? Název není ale tak důležitý. Důležité je, že je to zatraceně dobré!



Kakaový "pudink"



  • 1 banán
  • 1 lžička oříškového másla
  • 1 lžička kakaového prášku






Příprava více než jednoduchá. Banán, ať už čerstvý či mražený, jsem rozmixovala s burákovým máslem a kakaovým práškem na hladkou hmotu. Naservírovala do misky, doplnila lžičkou másla na ozdobu a olizovala se až za ušima :-) Případně můžete doplnit ještě dalším ovocem, kokosem, ořechy, kakaovými boby...






Tohle je další z mnoha alternativ, která je důkazem, že sladkosti nejsou jen bílý cukr, ztužené tuky a bílá mouka. Neříkám, že uspokojí každý mlsný jazýček. Pro někoho to zůstane pořád jen nějaká náhražka a zají ji tatrankou, nicméně já si pochutnala neskutečně, a navíc zdravě.





Nejsem si jistá, jestli jsem někde tento recept viděla. Pokud ano, nezaznamenala jsem si kde, protože byl tak jednoduchý, proto se případnému autorovi omlouvám za jeho neuvedení :-)



36 komentářů:

  1. Mňam! Banán s kakaem je pro mě vražedná kombinace... Ještě místo lžičky másla navrch čerstvou šlehačku a běda tomu, kdo by se mi to pokoušel sebrat :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam! Takhle dělám z oříškového másla a mraženého banánu zmrzlinu, výborná záležitost! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ztrojnásobila bych si množství ingrediencí a byla bych spokojená! :D Vypadá to skvěle, jako všechny tvoje recepty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není toho až tak moc, ale jako sladká tečka nebo svačinka bohatě stačí :-)

      Vymazat
  4. mmm, tak to vypadá fakt dokonale! :) s hruškou by to taky nebylo vůbec špatné :)

    OdpovědětVymazat
  5. to joo. Fajn konzistence,opravdu pudinková. Použila jsi jen 1 banán? Mi připadá, že je toho nějak více. Určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co uvádím, to používám :-) možná byl větší, ale opravdu jen tyhle tři suroviny, ničím jsem neředila atd.

      Vymazat
  6. Úžasné.
    Určitě brzy vyzkouším. :P

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to báječně, suroviny jsou hodně chutná kombinace...ale nenazvala bych to taky rozhodně "pudink"..spíš nějaký dezert :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no psala jsem do příspěvku, že nevím, jak to nazvat, jestli pudink, pěna... :-)

      Vymazat
  8. Ovoce a teda ani banány nejím a nemám ráda, ale věřím, že bych to v téhle kombinaci asi snesla :DD

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to moc hezky, všechny ingredience doma mám, takže to vidím na zítřejší sváču :)

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělé, to musela být vážně dobrota! :) Banán, kakao, arašídové máslo....to je prostě perfektní kombinace :)

    OdpovědětVymazat
  11. Dakujem za inšpiráciu, super.

    OdpovědětVymazat
  12. Taky nejsem zastáncem kupovaných pudinkových prášků. Sice jo, jednou za čas to nevadí, ale co když to některé maminky (a že jich znám) vaří dětem skoro každý den a dávají jim to klidně i teplé? To mi přijde docela děsné. I já to tak dřív občas jedla, když jsem byla malá, a výsledek byl vždycky stejný - v žaludku se z toho pravděpodobně udělala divná hrouda, ze které mě akorát bolelo břicho. Takže tvoje varianta se mi opravdu líbí :)
    Myslíš, že by to šlo i s jiným ovocem? Třeba pěkně zralé zmražené mango?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já se nechtěla moc pouštět do kritiky stravovacích návyků většiny populace, přece jen je to každého věc, jen se snažím ukázat, že to jde i jinak a chutně, ale sdílím velmi podobný názor :-)
      no mělo by to jít z každého ovoce, ale zase k mangu mi moc nesedí to kakao, to bych radši přimíchala šťávu z limetky, kokos...

      Vymazat
  13. banán si mixuju s burákovým máslem skoro každý den, ještě s jogurtem, je to moje nejoblíbenější svačinka :) ale takhle s kakaem jsem to ještě neměla, vypadá to taky dobře:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si dělávám banánovou zmrzku s burákovým máslem, nesmrtelná kombinace :-)

      Vymazat
  14. Achjo když já nemůžu oříšková másla protože mám alergii a slunečnice skončila v koši, páč mi nešla za boha rozmixovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co sezamová pasta - tahini? sezamová semínka taky nemůžeš? Dá se koupit v každé zdravé výživě a není ani tak drahá jako oříšková másla nebo pak vyrobit doma

      Vymazat
  15. To mi připomnělo mojí včerejší sváču před cvíčem...rozmixovala jsem banán s bílým jogurtem, přidala lžičku instantní kávy, trošku třtinového cukru a špetku skořice...taky moc dobrý..sice trošku hustý, ale dalo by se to trošku naředit tím kokosovým mlékem třeba.:-))
    Tvůj blog mám moc ráda.:-))

    Helča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to zní taky bezvadně :-) hustý mi vůbec nevadí, právě proto mi to připomíná pudink a ne nějaké smoothie :-)

      Vymazat
  16. Pudinky jsou něco co mi doopravdy chutná, ale poslední dobou se mi už moc nechce dělat ty kupované takže mě tvůj recept moc potěšil :) Ráno jsem si tento pudink udělala a musím říct že byl doopravdy výborný, mnohem lepší než kupovaný :) Tvůj blog mám hrozně ráda a chodím sem každý den okukovat ty skvělé recepty. Už jsem vyzkoušela kokosový chlebíček a banánovo-kokosové lívance a u obojího jsem se olizovala až za ušima :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem ráda, že zatím vše chutnalo :-) snad budeš pokračovat ve zkoušení receptů se stejným úspěchem

      Vymazat
  17. Ahoj :), mohu použít místo burákového másla to "tvé" mandlové máslo? :)

    OdpovědětVymazat
  18. samozřejmě, jakékoliv oříškové máslo bude perfektní :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)