Krabičkování... Kroupový salát s dýní, špenátem a brusinkami

Oko vnímavého čtenáře jistě na první pohled zaznamenalo, že jde  o "krabičkový" oběd. Ano, jakmile jsem seznala, že je vše řádně odfoceno, krabička se zaklapla, putovala do tašky a se mnou na cestu... A vypadá to, že takových krabiček bude víc a víc. 


Jako slušně vychovaná dívka bych se Vás, čtenářů, měla zeptat, jestli toužíte po více receptech tohoto typu, ale prostě jich bude víc, situace si to žádá. Alespoň tajně doufám, že pracujícím/studujícím udělám radost a dodám trochu inspirace, co si zabalit s sebou. Protože osobně odmítám denní stravování v restauracích, jídelnách, pekárnách atd. Neříkám, že neexistují restaurace, které vaří kvalitně, ale domácí je domácí. Nikdo jiný neuvaří dle chutí jako člověk sám sobě. A návštěvu restaurace si ponechám na nějakou zvláštní příležitost...



Kroupový salát s dýní, špenátem a brusinkami

(2 porce)

Inspirace: http://vegenista.com


Salát
  • 100 g špaldových krup
  • 1/2 máslové dýně
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 100 g špenátových listů
  • hrst brusinek

Zálivka
  • 1 lžíce balsamica
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • sůl

Kroupy si můžete přes noc namočit pro lepší stravitelnost, propláchnout a poté uvařit doměkka. Pro lepší chuť je můžete také opražit na troše olivového oleje. Já je tentokrát z časových důvodů jednoduše uvařila., trvalo to zhruba 30 minut. Mezitím jsem si oloupala a vydlabala máslovou dýni. Nakrájela jsem ji na drobné kostičky, dochutila solí, pepřem, olivovým olejem a javorovým sirupem. Dala jsem ji péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. Na zálivku jsem si důkladně promíchala všechny suroviny. Poté jsem uvařené kroupy promíchala s upečenou dýní, omytými špenátovými listy, brusinkami a přelila zálivkou. Vše jsem promíchala a rozdělila do krabiček. 




14 komentářů:

  1. Vypadá užásně ,krásně barevný :-) určitě brzy vyzkouším ,protože taky krabičkuji do práce :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já rozhodně inspiraci v podobě krabičkových obědů uvítám!! Přidávej klidně i fotky bez receptů. A tenhle oběd se ti povedl :) ta krabička je úžasná! Odkud je? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vím, že je to divná název ale tohle je prostě sexy salát :)

    OdpovědětVymazat
  4. já se teda moc těším na další krabičkové inspirace, protože takových je většina mých obědů:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neboj, já se přidám :-) tak snad pomůžu trochu ozvláštnit náplň krabiček :-)

      Vymazat
  5. Krabičkové inšpirácie sa mi veľmi zídu, lebo nakoniec vždy skončím pri kuskuse. :D A ten tvoj šalát vyzwerá geniálne, chutiť musel ešte lepšie .. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to bych právě chtěla změnit a ukázat, že to jde i kreativněji, tak snad se zadaří :-)

      Vymazat
  6. Mňam :P Vypadá dost dobře. Těším se na další recepty do krabičky - kolem mého pracoviště jsou všeho všudy dva podniky, kde se dá najíst, ale ani jeden zatím v rámci bezmasých jídel nepokročil dál než k obligátnímu "smažáku"... Takže co s sebou vymýšlím prakticky denně a bohužel to dost často skončí na "chlebu s něčím".

    OdpovědětVymazat
  7. Obedy do krabicky jsou super! Nosim si je do prace denne a kolegove, kteri si nosi ready meals (ziju v Anglii, kde jich je nepreberne mnozstvi), mi vzdycky zavidi :) tenhle obidek urcite testnu pristi tyden!

    OdpovědětVymazat
  8. Áááá díky za typ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jse zapomněla dodat, že takových receptů jen více, v okolí práce zrovna moc dobrých restaurací nemám...

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)