Špagetová dýně se špenátovou kešu omáčkou

Špagetová dýně mě strašně baví. Proto jsem se o ni musela podělit i se čtenáři Štamgast a Gurmán, pro který každý druhý pátek připravuji recept.



Vlastně se mi donedávna ani nesnilo o její existenci. A děkuji matce přírodě či šlechtitelům? za tento poklad. Je mi děsně sympatické, jak je to snadné. Všemožné cuketové, mrkvové a jiné nudle miluji a i když jsou připraveny jedna dvě, nejvíce času zabere všechno to loupání, škrabání, krájení.... Špagetovka je v tomhle schová do kapsy. Stačí ji přepůlit, vydlabat semínka, dát péct a pak už jen pár tahy čarovat špagety :-) Tady prostě platí, i bez práce jsou špagety :-)

Nemáte oříšky? Na zodo.cz koupíte všechny, včetně potřebných kešu



Špagetová dýně se špenátovou kešu omáčkou  

(4 porce)
 

  • 1 hrnek kešu oříšků
  • 1 špagetová dýně
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g špenátových listů
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • pár kapek citrónové šťávy
  • 2 lžíce čerstvě strouhaného parmazánu
  • sůl



Večer předem si zalila kešu oříšky vodou a nechala máčet do dalšího dne.

Další den jsem si omyla a přepůlila špagetovou dýni, vydlabala semínka a rozkrojenou polovinou dolů položila na pečícím papírem vyložený plech a pekla zhruba 30 minut na 180 stupňů v předehřáté troubě.

Zatímco se pekla dýně, jsem si slila vodu z oříšků. Na kapce olivového oleje jsem orestovala cibuli a na minutu přidala česnek, aby se rozvoněl. Cibuli s česnekem jsem rozmixovala spolu s kešu oříšky, rostlinným mlékem, citrónovou šťávou a parmazánem. Na závěr jsem přidala spařené listy špenátu. Podle chuti dosolila. A jen krátce prohřála. 




Článek si můžete přečíst zde


7 komentářů:

  1. Tohle vypadá perfektně! Zkusím to i s normálníma těstovinama! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, zní to skvěle, kešu omáčku jsem ještě neměla a čím dál tím víc díky Tobě uvažuji o koupení jedné pěkné dýně, jen asi vydrží dlouho, do nikoho doma nudle z dýně nenacpu. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Luci, kde kupuješ dýně? Máslovou, špagetovou.. většinou potkám jen hokaido:) A kde tak všeobecně nakupuješ?:) Jinak díky za super blog, zařizujem si s přítelem byteček, tak se těším, až budu mít svou kuchyň a hezky si do spížky naskládám všechny moje zdravý věci, mouky apod. Domů se mi to prostě nevejde, mamka valí pořád na klasické bílé hladké a polohrubé atd.) Když si kupím oříšky, tak mi je snědí atd atd. už chci mít svojeeee:-D Díky, Katka V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máslovou mají úplně všude, na trzích, marketech, viděla jsem ji v Kauflandu, Tescu, Bille, Albertu, prostě všude. Nakupuji tak různě :-) zeleninu a ovoce na trhu, když mám možnost, takové ty speciální věci jako chia semínka ve zdravých výživách, taky tam beru mouky, vyjde to levněji jak v marketu. A zbytek klasicky v marketech :-)

      Vymazat
  4. Luci ,chtěla bych se prosím zeptat ,kde ty kupuješ přímo špagetovou dýni...já všude ,kde jsem byla v obchodě tak nikde nic jen ostatní dýně ,děkuji Ti moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v Kauflandu, ještě nějaká čtenářka psala, že ji má v sortimentu i Billa

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)