Matcha smoothie pro FitFam Bakers

Fajn projekty se mají podporovat. A proto, když mi Blanka napsala o FitFam Bakers, bez zaváhání jsem jí nějaký ten recept přislíbila. Je to přece super, když se mladé holky věnují něčemu užitečnému, něčemu, co dává smysl, než jen tak se flákat u seriálů, i když i ty musí být :-) Samo, že nic se nesmí přehánět. Ale kolikrát si říkám, kde jen soudruzi z NDR udělali chybu, když narážím na blogy náctiletých slečen, které řeší jen jídelníček, počet kalorií, pohybovou aktivitu a jiné "blbosti", které by snad měly nechat koňovi a radši užívat života. Ne se cpát řízkem a zapíjet to nějakou supr trupr sladkou limčou, ale přistupovat k celé věci tak nějak s rozumem, nadhledem, přiměřeně, nestát se otrokem jídla, počítání... Bylo by krásné, kdyby každý bral zdravé stravování jako přirozenou součást života.




Tak dlouho mě míjel ten zelený zázrak, až mi jeden vzorek zaplul do síťovky během mé návštěvy zdravé výživy a už si to štrádoval se mnou domů. Pak už si jen pěkně hověl na svém místě a čekal na svou chvilku slávy. Musím říct, že si ji užil s velkou parádou. Tak dobré a krémové smoothie jsem už dlouho neměla, i když jsem mu moc nevěřila, hořký pan grep, to bude zdravý, ale nedobrý. Bylo to zdravý a dobrý!




Matcha smoothie

(1 porce)


  • 1 banán
  • 1/4 avokáda
  • 1/2 grepu
  • 2 g Matcha
  • voda
  • + zázvor






Avokádo a banán jsem zbavila slupky. Ve vysoké nádobě jsem společně rozmixovala banán s avokádem, vymačkaným grepem, matcha čajem a vodou. Můžete přidat i kousek čerstvého zázvoru, s ním je smoothie taky moc dobré. Množství vody závisí, jak chcete smoothie husté. Já si dělávám řidší, protože jej konzumuji až následující ráno a do té doby zhoustne. 





20 komentářů:

  1. Krásná barvička. Grep mám ráda a avokádo též, takže přímo pro můj jazýček. :P
    Matcha tea jsem tedy ještě neochutnala, ale věřím, že je to dobrota. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu se zeptat, kde jsi prosím koupila Matcha tea? Děkuju:)

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, kromě toho, že nás zásobuješ skvělými recepty máš i dokonalé fotky, už mě zase berou chutě, ještě že je to zdravé :) :D

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju tvoje fotky!! Vypadá to úžasně, nechceš vydat kuchařku?:)

    OdpovědětVymazat
  5. Už dlouho uvažuji o výrobě smoothie, ale vždy mě odrazivalo mixování ráno. Vstávám v 5 hodin. Lze ho tedy udělat večer a ráno vypít,nezněmí se chuť? Děkuji Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě podle toho, co tam dáš:) Z vlastní zkušenosti vím,že s banánem se chuť vždycky změni, ikdyž jsem ho nechala v ledničce:/

      Vymazat
    2. možná se trošku změní, ale nemůžu říct, že by ráno nebylo dobré. Případně si večer vše připravit, a pak už jen hodit do mixéru, mixnout a je.

      Vymazat
  6. Já se pořád tak nějak bojím hodit matchu do smoothie..:D nevím proč.. ale barvička krásná, já jí mám od špenátu takovou tmavě zelenou:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, po špenátu je tmavší, i rukole. Já se spíš bála jen tak samotného nebo latté :-)

      Vymazat
  7. Úžasný! Moc děkujeme za příspěvek, Lucko! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. můžu se zeptat jak cenově Matcha vyjde? :)
    (a jako vždy to vypadá skvostně)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já měla jen vzorek (1 porce), ta vyšla na 10 Kč

      Vymazat
  9. Ta konzistence smoothie vypadá suprově, takhle z fotky. Používáš stolní mixér?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, ne mám jen tyčák. To je tím zralým avokádem a banánem.

      Vymazat
  10. Poslední dvě věty v prvním odstavci mi úplně mluví z duše.. navíc mi připadá, že pokud se někdo snaží zhubnout a stále se na to zaměřuje, akorát se vystresuje a nejde to tak dobře, jako když tomu dá člověk volný průběh a přestane to brát jako dietu ale jako součást životního stylu:)

    OdpovědětVymazat
  11. Nemůžu nesouhlasit se začátkem článku :) Stejně jako přehnaná kontrola jídla se mi nelíbí ani to přehnané cvičení... Všeho s mírou je vždycky nejlepší :)
    Tohle smoothie se mi moc líbí :) Matcha jsem ještě nezkoušela, ale napravím to :) Vypadá to skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za upozornění na zajímavý projekt :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)