Batátový pudink

Zítra je neděle. Ta u nás za mých mladých let, no dobrá dětských, znamenala pudink, a nejlíp po obědě, u pohádky, v jednu na Jedničce. Na dně misky piškoty, pokapané šťávou, na to ovoce a pudink... taková menší nostalgie ale krásná. A není vůbec důležité, jestli to bylo "zdravé" nebo "nezdravé", ale o vzpomínky, které mi nikdo nikdy nevezme. 




Dnešní recept je z úplně jiného soudku než můj "dětský" pudink a vlastně jediné, co je spojuje, bude pravděpodobně ten název, ale nedá mi než se o něj nepodělit, je totiž skvělý a opět neuvěřitelně jednoduchý, jak originální...

Uvedené množství odpovídá zhruba jedné pořádné snídaňové porci, jako dezert bych to viděla na dvě.  





Batátový pudink (1 - 2 porce)


Pudink

  • hrst aktivovaných vlašských ořechů
  • 1 středně velká sladká brambora
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžíce javorového sirupu

Posypání
  • 1 lžíce kakaových bobů



Vlašské ořechy jsem si na pár hodin namočila ve vodě. Bramboru jsem si upekla doměkka, poté jsem vyloupla ze slupky a rozmixovala ji s ořechy, mlékem, skořicí, kakaovým práškem a sirupem. Poté jsem přendala do misky a posypala kakaovými boby a vlašskými ořechy. 

10 komentářů:

  1. Dokážu si představit i perfektní smoothie po přidání víc mléka - to by byla paráda! Jinak krásná fotka, jak to děláš, že to všechno vždycky vypadá tak lákavě? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to už na blogu je :-) http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/2013/07/batatove-smoothie-s-domacim.html

      Vymazat
  2. Na slovo pudink slyším, pudinky mám ráda :D :) Tenhle vypadá báječně, vyzkouším ho ještě dneska :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kde chodíš na takovéto recepty? :) vypadá skvěle.. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě vyzkouším!! Batát mi leží doma....před pár dny jsem měla akorát avokádový pudink a říkám si proč si to nedělám častěji :-) takže věřím ,že z batátu to bude špíca :-)

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj, kde sháníš batáty a kakaové boby?
    díky! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, prosím tě chci se tě zeptat je lepší si batát uvařit ve slupce a pak ho rozmixovat a postupovat, tak jak tu píšeš a nebo ho mám dát syrový do trouby a upéct? a jak dlouho se tak batát peče? díky moc za odpověď..:)

    OdpovědětVymazat
  7. Hezký večer,
    moc díky za tento uzasny recept, jsem natolik bataty uchvacen, ze ted horlivě mnozim a musim je proste mit, nejlepe haldu, takze moc díky, je to muj nejoblibenejsi puding!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)