Chia nanuky

Tak Vám povím, na to jak svačiny flákám, mě poslední dobou nohy samy odnáší k mrazáku a nějaká další síla za mě tahá jeden domácí nanuk za druhým. Nebo je to tím, že hledám únik od studia a tak jsem v kuchyni častěji než obvykle? Ne, ne určitě to bude úžasnou chutí domácího osvěžení.





Varovala jsem Vás, že si formičky na nanuky letos neodpočinou a je to tady, další varianta nanuků. Tentokrát s chia semínky, které krásně křupou a skvěle ozvláštní takovou už klasiku, navíc všichni víme, jak jsou zdravá :-).




Chia nanuky (6 ks)



  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • 1 lžička sirupu (agávový, datlový, javorový atd.)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžičky chia semínek


  • 1 velký zralý banán
  • 2 lžičky kakaového prášku
  • troška vody/rostl. mléka




Kokosové mléko jsem promíchala se sirupem, vanilkovým extraktem, chia semínky a dala na pár hodin odpočívat do lednice, aby nabobtnaly. 

Banán jsem si rozmačkala vidličkou, zředila trochou vody a přimíchala kakaový prášek. 

Pak už jsem jen plnila formičky jednotlivými vrstvami dle libosti, doplnila dřívky a dala mrazit.




10 komentářů:

  1. Báječný, já si snad ty formičky budu muset také koupit :D

    OdpovědětVymazat
  2. A ja ty formicky nemam! Uz mam doma bezne takove veci jako chia seminka, agave sirup i vanilkove aroma...a ty zas prijdes s necim novym! :D Hned dneska po praci se stavim v Tescome, mam pocit, ze jsem je tam ted videla :D

    OdpovědětVymazat
  3. Lucie, ráda bych Tě upozornila na to, že někdo vykrádá Tvoje recepty i s fotkami - http://www.tradicnirecepty.cz/dezerty/nanuky-s-chia-seminky/

    OdpovědětVymazat
  4. Já už je taky pojídám. Místo kokosového mléka jsem dala Almond milk od Alpro a místo kakaového prášku karob. Chutnají skěle:) Bezva dezert bez výčitek.Díky moc za recept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a nebyly moc vodové? přece jen kokosové mléko je takové krémovější. Od Alpra bych mléka nekupovala. Četla jste složení?

      Vymazat
  5. Mohla bych se prosím zeptat, jak velká je ta plechovka kokosového mléka? :) Co mám doma, tak má obsah 200ml :) tak jestli nemáte náhodou větší :) děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)