Sezóna jahod je v plném proudu, a i když jsou úžasné jen tak, by byla věčná škoda jich nevyužít a nezpracovat alespoň část do nějakého chutného pokrmu. Koláče, dorty, saláty, marmeláda jsou fajn, ale klasika. Jahodové mléko? Jak by mohlo... :-)
Pijte jej jen tak, zalijte jím další várku jahod, uvařte si s ním ovesnou kaši, umixujte smoothie, snese i sladké pečení, ale nebyla by ho škoda? :-)
Jahodovo-mandlové mléko
(1 litr)
- 1 hrnek mandlí
- 3 hrnky filtrované vody
- 1 hrnek jahod
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce rýžového sirupu
Mandle jsem si přes noc namočila. Poté jsem je propláchla a zalila třemi hrnky filtrované vody. Společně s jahodami jsem rozmixovala a opět chvilku promixovala. Nakonec jsem přecedila přes čistou plenu, dochutila sirupem, vanilkovým extraktem a uskladnila v lednici až 4 dny. Před konzumací je třeba mléko vždy protřepat. Mléko můžete dochutit, čím je libo nebo vůbec nemusíte :-) Zbytek rozmixovaných mandlí, které zůstanou v pleně nevyhazujte, příště Vám ukážu co s nimi, žádné plýtvání :-)
no mňam!
OdpovědětVymazatOoo to vypadá moc dobře. Měla bych to vzkoušet :)!
OdpovědětVymazatVypadá to moc pěkně, jen dotaz, ty mandle musí být loupané? Díky
OdpovědětVymazatjsou na fotce loupané mandle?
Vymazatv tom tvrdém obalu přímu ze stromu bych je radši nedávala no :D:D
VymazatMleko je skvele! Ted uz jen cekam na recept ze 'zbytku' :)
OdpovědětVymazatSkvěléé, mám alergii na laktózu a tohle jahodové vypadá božsky! :)
OdpovědětVymazathttp://nm-fitness.blogspot.cz/