Jahodovo-mandlové mléko

Sezóna jahod je v plném proudu, a i když jsou úžasné jen tak, by byla věčná škoda jich nevyužít a nezpracovat alespoň část do nějakého chutného pokrmu. Koláče, dorty, saláty, marmeláda jsou fajn, ale klasika. Jahodové mléko? Jak by mohlo... :-) 





Pijte jej jen tak, zalijte jím další várku jahod, uvařte si s ním ovesnou kaši, umixujte smoothie, snese i sladké pečení, ale nebyla by ho škoda? :-)





Jahodovo-mandlové mléko

(1 litr)



  • 1 hrnek mandlí
  • 3 hrnky filtrované vody
  • 1 hrnek jahod
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce rýžového sirupu







Mandle jsem si přes noc namočila. Poté jsem je propláchla a zalila třemi hrnky filtrované vody. Společně s jahodami jsem rozmixovala a opět chvilku promixovala. Nakonec jsem přecedila přes čistou plenu, dochutila sirupem, vanilkovým extraktem a uskladnila v lednici až 4 dny. Před konzumací je třeba mléko vždy protřepat. Mléko můžete dochutit, čím je libo nebo vůbec nemusíte :-) Zbytek rozmixovaných mandlí, které zůstanou v pleně nevyhazujte, příště Vám ukážu co s nimi, žádné plýtvání :-)





7 komentářů:

  1. Ooo to vypadá moc dobře. Měla bych to vzkoušet :)!

    OdpovědětSmazat
  2. Vypadá to moc pěkně, jen dotaz, ty mandle musí být loupané? Díky

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. jsou na fotce loupané mandle?

      Smazat
    2. v tom tvrdém obalu přímu ze stromu bych je radši nedávala no :D:D

      Smazat
  3. Mleko je skvele! Ted uz jen cekam na recept ze 'zbytku' :)

    OdpovědětSmazat
  4. Skvěléé, mám alergii na laktózu a tohle jahodové vypadá božsky! :)

    http://nm-fitness.blogspot.cz/

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)