Borůvkový chia pudink s meruňkami a levandulí



Pořád se snažím hlásat, jak je důležité mít pestrý jídelníček, dodávat tělu co nejširší spektrum látek a pak si zamiluji určitou kombinaci a cpala bych ji všude, třeba takové meruňky s levandulí. Nanuky byly božské, o nic méně tento pudink a klidně bych se hned pustila do nějakého koláče, muffinů, cheesecaku... Snad i proto jsem během víkendu ulovila další kytičku levandule, joo nekončíme :-)





Borůvkový chia pudink s meruňkami a levandulí


(3 porce)

Pudink

  • 1 hrnek borůvek
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 5 lžic chia semínek

Doplnění

  • 1 hrnek meruněk
  • 3 lžičky sušené levandule




Tyčovým mixérem jsem si rozmixovala borůvky s mlékem, sirupem a vmíchala chia semínka. Pudink jsem rozdělila do sklenic a dala jsem odležet do lednice. Před podáváním jsem doplnila nakrájenými meruňkami a posypala levandulí.






9 komentářů:

  1. To vypadá skvěle! Děkuji za typ :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, zrovna mám zásobu borůvek a meruňek, takže určitě vyskouším, a mysliš, že takové dobroty jsou i kaloricky v pořádku :D Víš, jak to myslím :) Jednoznačne je ale vyskouším :) Taktéž děkuju za letní typ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nezlob se, ale ke kaloriim se vyjadrovat nebudu, dulezite je pro me slozeni. Ale urcite, si je dokazes spocitat podle obsahu... Pokud na nich tak lpis

      Vymazat
    2. Jasně vpořádku :) Nevadí, ke snídani to bude ok. Spíš mne to zajímalo tak obecně.

      Vymazat
    3. obecně neexistuje nic kaloricky v pořádku. Každý z nás je jedinečný, má jiné potřeby, jinou fyzickou zátěž, jiné spalování, proto mi přijde hloupé takto obecně radit.

      Vymazat
  3. Dobrý Den, náhodou jsem narazila na váš blog,pátrajic po blogu od Vám jistě známé Doňi Gisele, a jsem nemohu se nabažit koukánim se každy den na vaše recepty, máte také talent na fotografování, s každým pokrmem si vyhrajete, a to mne na vás baví! Už jsem podle vás dělala cuketové 'těstoviny',jahelné šulanky, a chystám se na tento chia borůvkový pudink. Nicméně, jste mou velkou inspirací, a máte obrovský palec nahoru, kéžby doma byl někdo takový kdo by mi vařil takové dobroty. :) Děkuji za všechny tipy! -Wiktoria

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      abych byla upřímná, české blogy moc nečtu. Nicméně jsem ráda, že Vás blog oslovil a vesele zkoušíte recepty, snad bude nadšení pokračovat :-)

      Vymazat
  4. Vypadá to moc krásně :) Borůvkový pudink musí být vynikající!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)