Banánová granola




Víte, po čem se mi už stýskalo? No po čem asi, když je to dnes o granole.... Přes léto to je jen samý osvěžující ovocný salát, smoothie.. Na nic jiného pomalu není chuť... ale podzim píše jiný příběh... koláče, kaše, i granola se zas hlásí ke slovu. Zkrátka něco, co zahřeje bříško a nastolí úsměv hned po ránu, který nezkazí ani podzimní plískanice... :-) Sem s tím...



Banánová granola



  • 1 velký banán
  • 2 lžíce vanilkového olivového oleje
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 1/2 hrnku pohanky
  • 100 g buráků
  • hrst vlašských ořechů
  • hrst drcených lněných semínek
  • 1 lžička skořice



Pohanku jsem si předem namočila ve vodě, kterou jsem následně slila. Banán jsem si rozmačkala pomocí vidličky a promíchala s olivovým olejem. Přisypala jsem vločky, pohanku, buráky, vlašské ořechy, lněná semínka, skořici a důkladně promíchala, Rozprostřela jsem po pečícím papírem vyloženém plechu a dala péct do předehřáté trouby zhruba na 170 stupňů cca na 30 minut. Občas jsem promíchala a kontrolovala, aby se oříšky nespálily. Nechala jsem vychladnout a skladovala ve skleněné dóze.









English version

Banana granola




  • 1 big banana
  • 2 tablespoons of vanilla olive oil
  • 2 cups of oats
  • 1/2 cup of buckwheat
  • 100 g peanuts
  • handful of walnuts
  • handful of flaxseeds
  • 1 teaspoon of cinnamon





I soaked buckwheat over night. Then I mashed banana with a fork and mixed with olive oil.  I combined oats, buckwheat, peanuts, walnuts, flaxseeds, cinnamon with mashed banana. I tipped the granola onto baking sheet, spread and baked in preheated oven for about 30 minutes. I let it cool and stored in a glass jar. 








5 komentářů:

  1. To vypadá skvěle! Pořád snídám ovesné kaše na milion způsobů, konečně už musím zkusit i granolu, navíc banánová, mňam!

    www.taleofmissa.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  2. jednoho dne se odhodlám a pak nezůstane ani ň :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mmm, granolu bych si měla udělat, jak tak koukám :(
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. tak tenhle recept se mi určitě bude hodit! granolu miluju..s řeckým jogurtem ideální snídaně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, na jak dlouho prosím namáčíte tu pohanku? Děkuji za odpověď, Šárka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)