Stále studenější rána si říkají o vydatnější snídaně. Kde jsou ty časy, kdy bohatě stačily ke snídani ovocné saláty, banánové zmrzliny, smoothie misky... o slovo se opět hlásí vločky, a aby to nebyla taková nuda, sáhla jsem tentokrát po žitných, i když to bylo taková náhoda, na skladě byly jen tyto :-) Kromě toho přichází opět období citrusů, které mám jako většina spojené se svátkem sv. Mikuláše :-) a ten je tu coby dup, tak proč si jej nepřipomenout? :-)
Žitné vločky s mrkvovou omáčkou (1 porce)
Inspirace: http://wolfgoesvegan.com
Vločky
Mrkvová omáčka
- 2 menší mrkve
- 2 datle
- 100 ml filtrované vody
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička chia semínek
Na dokončení
- vlašské ořechy
- granátové jablko
- pomeranč
- mandarinka
- pomelo
Vločky jsem si nasypala do skleniček, zalila vařící vodou, přidala skořici, sirup, citrónovou šťávu a promíchala.
Na omáčku jsem si nastrouhala mrkev a rozmixovala spolu s vodou datlemi a vanilkovým extraktem. Nakonec jsem přisypala chia semínka.
Vločky jsem doplnila omáčkou, citrusy, vlašskými ořechy a nechala přes noc odležet.
English version
Overnight rye flakes with carrot sauce (1 portion)
Inspiration: http://wolfgoesvegan.com
Rye flakes
Carrot sauce
- 2 middle-sized carrots
- 2 dates
- 100 ml filtred water
- 1/2 teaspoon of vanilla extract
- 1 teaspoon of chia seeds
For finishing
- walnuts
- pomegranate seeds
- orange
- tangerine
- pomelo
I poured boiling water over the oats. I added cinnamon, maple syrup, lemon juice and mixed together and let it be.
Meanwhile I prepared carrot sauce. I just peeled and grated carrots and blended them with water, dates and vanilla extract until smooth. Finally 9 added chia seeds.
Tak hotovo a čeká na mě luxusní snídanička :) aspoň podle toho, co jsem stihla olízat ze lžičky :D
OdpovědětVymazatpáni, to byla rychlost :-)
VymazatMěla jsem zrovna doma vše po ruce a narazila na receptík :D není čas ztrácet čas :D
Vymazattak to má být :-)
Vymazat