Avokádové cookies




Ne že bych zaměřovala blog na jednoduché recepty cíleně. Jednoduše jsem i já jen člověk, kterého blog neživí, možná bohužel, a tak každý den přicházím domů před večeří, krabičkuji obědy, uklízím, sem tam někam zajdu, sem tam něco studuji a pak pochopitelně padám únavou. To snad vše vysvětluje. A zároveň tak nějak vhodně zahajuje tento recept. Jestli jsou ostatní recepty jednoduché, pak teda nevím, jak bych měla označit tento. Stačí kouknout na seznam surovin, postup přípravy a ani Vás moc nemusím překecávat, že jde o otázku půl hodiny. Pro věčně nestíhající značka ideál...






Avokádové cookies

(cca 20 ks)



  • 1/2 velkého avokáda či 1 malé
  • 2 lžíce agávového sirupu
  • 1 hrnek vloček
  • hrst kakaových bobů
  • hrst hořké čokolády








V míse jsem si pomocí vidličky rozmačkala avokádo na kašičku. Přidala jsem agávový sirup a smíchala s avokádem. Přisypala jsem vločky, kakaové boby, na malé kousky nalámanou hořkou čokoládu a zpracovala v celistvou hmotu. Pomocí lžičky jsem kladla na pečícím papírem vyložený plech a tvarovala v menší sušenky. 

Sušenky jsem pekla v předehřáté troubě na 180 stupňů na 10 - 15 min. Po upečení jsem je nechala chvíli zchládnout a a podávala.





English version


Avocado cookies


(about 20 pcs)



  • 1/2 big avocado or 1 little one
  • 2 tablespoons agave nectar
  • 1 cup oats
  • handful cacao nibs
  • handful dark chocolate








Using fork, I mashed avocado. I added agave nectar and mixed together. Then I added oats, cacao nibs, chopped dark chocolate and mixed until well combined. Using spoon, I formed the dough into little cookies and placed them on a parchment lined sheet. 

I baked cookies in a preheated oven for about 10 - 15 min. I let it cooked down and served. 



16 komentářů:

  1. Možná jednoduchý, ale vypadá to suprově! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji a neskromně říkám, že i chutnají :-)

      Vymazat
  2. Jednoduché recepty mám nejraději. ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. I've never tried avocado cookies but they look really good!

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím, neplánujete zase začít přidávat tipy na krabičkové obědy? Ty dosavadní jsou skvělé. Nemám v práci možnost ohřevu a tady jsem našla vždy inspiraci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, byla bych moc ráda, ale světelné podmínky přes zimu dvakrát nepřejí focení během týdne. Ale myslím si, že ty tipy defakto přidávám, jen je tak nenazývám :-)

      Vymazat
  5. Až přijedu domů z itálie, musím vyzkoušt! zatím jsem v ITA nepotkala ovesné vločky.

    OdpovědětVymazat
  6. vypadá to pěkně, ale kde se dá sehnat agávový sirup a kakaové boby? :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj,chci se jen zeptat,jak dlouho takové sušenky vydrží(pokud se tedy nesní).Běžné domácí ovesne sušenky uchovávám v krabičce i dva měsíce,ale nevím,jestli by se tyto nezkazily,když je v nich to avokádo...Děkuji za odpověď ^.^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to bych upřímně nedoporučovala, i tak nejsem zastáncem nějakého delšího skladování jakýchkoliv sušenek. U nás se do týdne snědly, není to zas takové množství, které by se doma nesnědlo...

      Vymazat
  8. to bych mohla zkusit, kde sehnat ty kakaové boby? :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)