Když k narozeninám dostanete takovou nádhernou misku, nešlo jinak, než za každou cenu vymyslet nějaký recept jako záminku, proč si ji užít plnými doušky a nafotit. Roztomilé mističky jsou jako stvořené pro ranní kaše. ale přece ji neodbudu ovesnou klasikou. Srdíčková si zaslouží něco víc....
Lněná kaše
(1 porce)
Kaše
- 2 lžíce drcených lněných semínek
- 1 lžička chia semínek
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 1 menší banán
- skořice
- špetka soli
Posypka
- mražené jahody
- kokosové chipsy
- kustovnice čínská
- chia semínka
Nejprve jsem důkladně podrtila lněná semínka pomocí hmoždíře. Následně jsem ve vysoké nádobě rozmixovala banán s mlékem, přidala jsem drcená lněná semínka, chia semínka, skořici, špetku soli a opět promixovala. Vzniklou hmotu jsem přendala do misky, ozdobila jahodami, kokosovými chipsy, goji, chia semínky a nechala odpočívat v lednici do následujícího rána.
English version
(1 portion)
Porridge
- 2 tablespoons ground flaxseeds
- 1 teaspoon chia seeds
- 1 cup plant-based milk
- 1 little banana
- cinnamon
- pinch salt
Frosting
- frozen strawberries
- coconut chips
- goji
- chia seeds
At first using mortar, I grinded flaxseeds. Then I blended plant-based milk with banana until smooth. I added ground flaxseeds, chia seeds, cinnamon, pinch salt and blended once again until reached desired consistency. Finally I spooned it into a bowl, topped with strawberries, coconut chips, goji, chia seeds and placed it in the fridge to the next morning.
Miluju vaš blog... mate porad super napady... Jinak kde se da koupit tak krásna miska???Dekuji
OdpovědětVymazatto bohužel neporadím, byl to dárek :-)
Vymazat