Mungo chia parfait




Co mi Ježíšek nadělil klíčící nádobu, klíčím ve velkém. Začalo to vojtěškou, alfa alfa semínky a vesele pokračuje mungo fazolkami. Tak to vypadá, že pomalu dojde na čočku, cizrnu a jiné "kousky". Hezkým paradoxem je, že jsem zjistila, že vlastně žádnou speciální nádobu nepotřebuji, ale nevadí :-) 

No a přirozeně tím, že mám neustálý přísun všemožných i nemožných klíčků, pátrám a zkouším, kam všude bych je mohla zakomponovat. Když už nic, oživí i takovou "nudu" jako kváskový chleba s avokádem či zeleninový salát. Ale s tím bych Vás tu asi neotravovala. Moc fajn jsou do různých smoothie, třeba tohohle. A na obdobném principu si můžete vyrobit i takovou misku doslova nabitou vitamíny... 



Mung chia parfait

Inspirace: http://sweetroots.blogspot.cz

(2 porce)

Kakaový chia pudink
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 4 lžičky chia semínek
  • 2 lžíce raw kakaového prášku/karobu
  • 1 lžička javorového sirupu

Zelená vrstva
  • 1 banán 
  • 1/2 avokáda 
  • vanilkový extrakt
  • 1/4 hrnku naklíčených mungo fazolek
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 1 lžička javorového sirupu



V hrnku jsem si promíchala mléko s chia semínky, kakaovým práškem, javorovým sirupem a nechala odležet, aby semínka vytvořila sliz. 

Mezitím jsem si připravila zelenou vrstvu. Pomocí tyčového mixéru jsem rozmixovala banán s avokádem, vanilkovým extraktem, mungo fazolkami, citrónovou šťávou a javorovým sirupem v hladký krém.

Sklenice jsem střídavě plnila vrstvou kakaového chia pudinku, zelenou vrstvou do spotřebování.







English version

Mungo chia parfait

Inspiration: http://sweetroots.blogspot.cz

(2 portions)

Cacao chia pudding
  • 1/2 cup plant based milk
  • 4 teaspoons chia seeds
  • 2 tablespoons raw cacao powder/carob
  • 1 teaspoon maple syrup

Green layer
  • 1 banana
  • 1/2 avocado 
  • vanilla extract
  • 1/4 cup sprouted mung beans
  • juice from 1/2 lemon
  • 1 teaspoon maple syrup


For the cacao chia pudding, I combined plant based milk with chia seeds, raw cacao powder, maple syrup, whisked everything together until well incorporated and set aside for about 30 minutes. 

Meanwhile I prepared green layer. Using blender, I blended banana with avocado, vanilla extract, sprouted mung beans, lemon juice and maple syrup until smooth. 

I layered jars with cacao chia pudding, green layer until compeletely used up both layers. I stored it in the fridge. 



5 komentářů:

  1. Mňam. Vypadá to báječné :-) krásné fotky

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam. Vypadá to báječné :-) krásné fotky

    OdpovědětVymazat
  3. Odporúčaná denná dávka chia semienok je 15g.... 1 polievková lyžica. Môže sa stať, že takýmto receptom môžete človeku s kolísajúcim a hlavne nízkym tlakom spôsobiť vážne problémy!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)