Banánovo-nektarinková zmrzlina s burákovým máslem a granolou



Ten název... je nekonečný, zní to až překombinovaně. Ale nenechte se zmást, defakto na sebe vykecá vá veškeré použité suroviny, které v konec konců přinesou zajímavý chuťový zážitek. Nejlepší je, že zmrzlina není vůbec nudná, granola totiž uvnitř krásně křupe. Navíc je i vydatnější než ostatní "klasické" hladké zmrzliny, tak co zkusit jako snídani do následujících horkých dnů? :-)




Banánovo-nektarinková zmrzlina s burákovým máslem a granolou



Zmrzlina

  • cca 8 - 10 banánů, zralých
  • 3 nektarinky
  • 3 lžíce burákového másla, ideálně domácí

  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku granoly, ideálně domácí

Na dokončení

  • granola
  • arašídy
  • nektarinka






Banány i nektarinky jsem si nakrájela na menší kousky, vložila do sáčku či vhodné nádoby do mrazáku a nechala pár hodin mrazit. 

Následně jsem je mixovala spolu s burákovým máslem a vanilkovým extraktem, dokud jsem nedosáhla hladké krémové zmrzliny. Na závěr jsem opatrně vmíchala granolu, pokladla plátky nektarinky a ihned podávala či dala opět mrazit. 







English version

Banana-nectarine ice cream with peanut butter and granola


Ice cream

  • about 8 - 10 ripe bananas
  • 3 nectarines
  • 3 tablespoons peanu butter, homemade
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1/2 cup granola, homemade

To garnish

  • granola
  • peanuts
  • nectarines





I peeled bananas and chopped them with nectarines into little cubes. I added them to a plastic freezer bag or box and freezed them for a few hours.  

Then I blended them with peanut butter and vanilla extract until smooth and creamy. Finally I mixed in granola. I served it immediately garnished with granola, peanuts and nectarine chhunks or freezed again. 






6 komentářů:

  1. banánová zmrzlina na milion způsobů je momentálně moje nejoblíbenější svačina
    s burákovým máslem jsem zatím nezkoušel, bál jsem se, že to bude moc hutné, každopádně určitě vyzkouším

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujímalo by ma, či aj po zmrazení a opätovnom vytiahnutí zmrzliny do tepla je granola stále chrumkavá, alebo zmäkne? Pretože napríklad v mlieku sa vločky už po chvíli rozmočia. Rozhodne to vypadá veľmi zaujímavo, naozaj skvelý recept na leto!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není vyloženě křupavá jako samotná, čerstvě připravená, ale určitě není nějak rozmočená.

      Vymazat
  3. Dnes som skúsila a prekvapivo sa mi moja granola vôbec nerozmočila, bola stále chrumkavá, avšak jedla som zmrzlinu okamžite a nedávala som opätovne zamrazovať, super nápad :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)