Tofu nočky s meruňkovou omáčkou



Pokud hledáte nějaký skutečně bleskový dezert, právě Vaše hledání skončilo, alespoň doufám :-) Protože upřímě jen málo co je tak prosté a přitom snad i okouzlující. Nejde o nic těžkého, jako nějaká buchta či dort plný šlehačky či máslové náplně. Naopak omáčka je krásně kyselkavá a nočky tak jemné. Pistácie jsou už pak jen pomyslnou třešničkou...



Tofu nočky s meruňkovou omáčkou

(2 - 4 porce)

Nočky

  • 1 balení tofu natural
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • špetka vanilkového prášku
  • hrst pistácií, nesolených
  • hrst máty


Meruňková omáčka

  • 500 g zralých meruněk
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • hrst máty


Na dokončení

  • pistácie, nesolených
  • máta

Tofu jsem rozmixovala spolu s kokosovým cukrem, vanilkovým práškem, pistáciemi a lístky máty v hladký krém. Ten jsem dala ztuhnout na chvíli do lednice.

Mezitím jsem si připravila meruňkovou omáčku. Meruňky jsem omyla, zbavila pecek a rozmixovala dohladka spolu s javorovým sirupem a mátou.

Omáčku jsem rozdělila do misek či hlubokých talířů a pomocí dvou čajových lžiček jsem tvarovala z tofu hmoty menší nočky, které jsem kladla na omáčku, Na závěr jsem ještě sypala nasekanými pistáciemi a lístky máty. Ihned jsem podávala.




English version

Tofu gnocchi with apricot sauce

(2 - 4 portions)

Gnocchi

  • 1 block tofu natural
  • 2 tablespoons coconut sugar
  • pinch vanilla powder
  • handful pistachios, unsalted
  • handful mint


Apricot sauce

  • 500 g ripe apricots
  • 1 tablespoon maple syrup
  • handful mint


To garnish

  • pistachios, unsalted
  • mint

I blended tofu with coconut sugar, vanilla powder, pistachios and mint leaves until smooth. I placed the mixture in the fridge to get firm texture. 

Meanwhile I prepared apricot sauce. I washed apricots, pitted them and blended with maple syrup and mint until smooth. 

I divided sauce into bowls or soup plate and using teaspoons I shaped tofu mixture into little gnocchi and put on the sauce. I garnished it with chopped pistachios, mint leaves and served immediately. 






3 komentářů:

  1. Looks delicious, thanks for sharing! :)

    I have a new outfit post up on the blog, would love to know your thoughts:

    * Electric Sunrise - Fashion and Lifestyle Blog *

    x

    OdpovědětSmazat
  2. Tohle vypadá ohromně zajímavě a chutně, určitě vyzkouším~ :)

    OdpovědětSmazat
  3. Opravdu to vypadá dobře! Díky za tip. :) Právě u mě na FOODblogu probíhá Summer GiveAway o dva velké oleje společnosti Bohemia Olej. Budu ráda, když se zúčastníš! Corculum♥ Oleje se do kuchyně vždycky hodí. :) Měj se krásně! Š.

    OdpovědětSmazat

Děkuji za komentář :-)