Víte, že mě "obyčejná" ovesná kaše nechává tak trochu chladnou. Asi by mi stačily i prsty na jedné ruce, kolikrát v roce ji potkáte na mém pomyslném snídaňovém talíři. To ale neznamená, že neexistují i jiné, řekněme, formy... :-)
Místo vloček, květák? Zní to šíleně, ale život je hra, tak proč si nehrát i s jídlem. Co když to bude fakt chutnat dobře? :-) Ono to totiž fakt dobré je. A nevyzkoušet to, nikdo mi nenamluví, že mi zachutná květák nasladko se skořicí, kokosem a kupou ovoce...
Květáková ranní kaše

(2 porce)
- 1 menší hlávka květáku
- 2 hrnky kokosového mléka či jiného rostlinného
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 lžička skořice
- špetka vanilkového prášku
- 1 zralý banán
- 1 lžíce medu
- ovoce (maliny, ostružiny, jahody)
- včelí pyl
Květák jsem si omyla, rozdělila na růžičky a najemno nastrouhala. Kdo chce, může použít mixér.
Kokosové mléko jsem přivedla k varu, přisypala květák, skořici, vanilkový prášek, nakrájený banán, med a míchala do úplného změknutí zhruba 15 minut.
Připravenou kaši jsem přelila do misek, ozdobila ovocem, pokapala medem a posypala včelím pylem. Ihned jsem podávala.
English version
Cauliflower porridge

(2 portions)
- 1 little head of cauliflower
- 2 cups coconut milk or other plant based milk
- 2 tablespoons dedicated coconut
- 1 teaspoon cinnamon
- pinch vanilla powder
- 1 ripe banana
- 1 tablespoon honey
- berries (raspberries, blackberries, currants, strawberries)
- bee pollen
I washed cauliflower, divided it to florets and grated. You could also use a food processor.
I brought coconut milk to the boil, added cauliflower, cinnamon, vanilla extract, chopped banana, honey and stirred to combine and cooked for about 15 minutes.
I served it sprinkled with berries, honey and bee pollen.
Mňam.. Tu musím vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
Tak to je asi nejvíc cool recept jaký jsem, kdy viděla... Musím to otestovat na příteli, který nejí zeleninu :D Je v tom hodně cítit květák???
OdpovědětVymazatneřekla bych, chuť skořice, vanilky a kokosu je hodně výrazná. Ale pokud budu hádat, z čeho kaše je, asi bych nakonec uhádla....
VymazatTéda to je hodne dobrý nápad:) určitě někdy vyzkouším už by to chtělo nějakou menší změnu :) jinak mas moc pěkný blog a nedaly bychom vzájemné sledování stránek? Nanaberries.blogspot.cz
OdpovědětVymazatAhoj, kde prosím v Brně kupuješ kokosové mléko? Jak v supermarketech, tak ve zdravé výživě mi přijde poměrně drahé na to, jak často se ve Tvých receptech objevuje. Nebo si děláš vlastní?
OdpovědětVymazatDíky za odpověď a plno dalších skvělých receptů! ;)
Doporucuji kupovat na trznici na Olomoucke, maji ho tam za 30Kč, vlastne jak kdy, nekdy i míň a nekdy i víc ;-)
VymazatJuuj, musím vyskúšať, naozaj supíiiiš nápad.
OdpovědětVymazatJuuj, musím vyskúšať, naozaj supíiiiš nápad.
OdpovědětVymazat2013: "Myslím, že nemusím zmiňovat, že právě ovesné vločky patří vůbec k té nejlepší snídaňové volbě, proto se jím nebraňte a dejte jim šanci".
OdpovědětVymazat2015: "Víte, že mě "obyčejná" ovesná kaše nechává tak trochu chladnou. Asi by mi stačily i prsty na jedné ruce, kolikrát v roce ji potkáte na mém pomyslném snídaňovém talíři."
Co se změnilo?
třeba chutě? :-)
Vymazat