Mini raw dortíčky s maqui




Představte si dokonalý svět... můžete se "cpát" sladkostmi a přitom tělu dávat vůbec to nejlepší, co mu můžete dopřát. Žádné výčitky, špatné svědomí, těžko od žaludku... nic takového neexistuje. A on to není sen, všechny raw dezerty plné ořechů, semínek, sušeného ovoce a dalších skvělých surovin jsou navíc chuťově naprosto neodolatelné. I když jsou už tak "super-zdravé", můžeme je ještě vyšperkovat různými superpotravinami v prášku. 

Záměrně si všechny superpotraviny nekupuji ve formě tobolek ale prášku, abych je pak snadno mohla zakomponovat do receptů. Navíc zamíchané v čerstvě vymačkané ovocné šťávě chutnají výborně. Maqui prášek, pořídíte například zde, je doslova narvané antioxidanty. Plody Maqui podobné borůvkam či acai jsou sušeny mrazem a následně rozemlety na prášek. Ten se užívá pro lepší obranyschopnost, vytrvalost, trávení, zrychlení metabolismu, proti zánětům, stárnutí, pro posilu kostí a kloubů,... a to vše v těchto roztomilých dortíčkách :-)



Mini raw dortíčky s maqui

(8 ks)

Krusta
  • 1/3 hrnku mandlí
  • 1/3 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/3 pohanky (kroupa)
  • 1/2 hrnku datlí
  • špetka soli

Ostružinová vrstva
  • 1 hrnek para ořechů
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 3 lžíce bio kakaového másla
  • 1/2 hrnku ostružin
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce maqui prášku (např. Naturalis)

Vrstva z bílé čokolády
  • 1 hrnek kešu ořechů
  • 1/4 hrnku javorového sirupu
  • 50 g bio kakaového másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička citrónové šťávy

Ořechy jsem si přes noc namočila. Kakaové máslo rozpustila ve vodní lázni.

V mixéru jsem rozmixovala mandle s kokosem, pohankou a špetkou soli v jemnou moučku. Přidala jsem datle a mixovala v celistvou hmotu.

Muffinovou formu jsem vyložila potravinovou fólií. Pomocí rukou jsem vtlačila krustu a dala chladit do lednice.

Na ostružinovou vrstvu jsem rozmixovala máčené ořechy s javorovým sirupem, roztopeným kakaovým máslem, ostružinami, vanilkovým extraktem a maqui práškem v hladký krém. Muffinovou formu jsem plnila ostružinovou vrstvou do spotřebování hmoty a dala mrazit.

Na poslední vrstvu jsem si opět rozmixovala kešu s javorovým sirupem, kakaovým máslem, vanilkovým extraktem a citrónovou šťávou v hladký krém. Navrstvila, ozdobila ostružinami a dala opět mrazit. Před podáváním nechte chvilku povolit.



English version

Mini raw maqui cakes

(8 ks)

Base
  • 1/3 cup almonds
  • 1/3 cup shredded coconut
  • 1/3 buckwheat groats
  • 1/2 cup dates
  • pinch salt

Blackberry layer
  • 1 cup Brazil nuts
  • 1/4 cup maple syrup
  • 3 tablespoons Bio cacao butter
  • 1/2 cup blackberries
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1 tablespoon maqui powder

White chocolate layer
  • 1 cup cashews
  • 1/4 cup maple syrup
  • 50 g Bio cacao powder
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1 teaspoon lemon juice

I soaked nuts overnight. I melted cacao butter in double boiler. 

I pulsed almonds, coconut, buckwheat and salt until crumbs form. I added dates and mixed until well combined.

I filled muffin tin with  the base and placed it in the fridge.

Meanwhile, I drained and rinsed nuts and  blended them with maple syrup, melted cacao powder, blackberries, vanilla extract and maqui powder until completely smooth. I poured the blackberry mixture into muffin tin and placed it in the freezer.

For white chocolate layer, I blended cashews with maple syrup, cacao butter, vanilla extract and lemon juice until smooth. I poured the mixture into muffin tin and placed it in the freezer for at least 2 hours. Before serving, unfreeze the mini cakes for a while. 




4 komentářů:

Děkuji za komentář :-)