Nepečený karamelovo-mandlový dort
Krusta
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek mandlí
- špetka soli
- 3 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu
Raw karamelový krém
- 3/4 hrnku kešu ořechů
- 250 g datlí předem namočených
- 1/2 hrnku mandlového mléka
- 1/4 hrnku kokosového oleje
- špetka soli
Čokoládová poleva
- 1/3 hrnku kakaového prášku
- 2 lžíce roztopeného kokosového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu
- špetka soli
Na posypání
- kakaové boby
- plátky mandlí
Kešu ořechy předem namočíme alespoň na 4 hodiny.Datle take namočíme.
Na krustu rozmixujeme vločky s mandlemi a špetkou soli. Přidáme roztopený kokosový olej, javorový sirup a zpracujeme v kompaktní hmotu, kterou pomocí rukou natlačíme do koláčové formy a dáme mrazit.
Kešu ořechy propláchneme a rozmixujeme spolu s datlemi, mlékem, kokosovým olejem, solí v hladký krém. Navrstvíme jej na krustu a dame opět mrazit.
Před podáváním připravíme čokoládovou polevu. Roztopíme kokosový olej a promícháme jej s kakaovým práškem a javorovým sirupem. Ozdobíme dort polevou, posypeme plátky mandlí, kakaových bobů a dame ještě chvíli ztuhnout.
Před podáváním necháme chvíli povolit a naporcujeme.
Tak to je dokonalost, určitě vyzkouším. I po těch letech co Vás sleduji mě nepřestanete překvapovat. Díky za skvělou inspiraci.
OdpovědětVymazatto jsem moc ráda :-)
VymazatZrovna mě honí mlsná, tak ho hned vyzkouším! Díky za recept :)
OdpovědětVymazatsuper, snad se povede.
VymazatVypadá to nádherně. :)
OdpovědětVymazatděkuju :-)
VymazatVyzerá výborne! Na akú veľkosť formy to je prosím? a stačí ho potom skladovať v chladničke či treba do mrazničky? Ďakujem :)
OdpovědětVymazatMonika
já měla 16 cm, ale může být o větší, cca do 20 cm, měla jsem dort celkem vysoký.
Vymazat