Nepečený karamelovo-mandlový dort





Nepečený karamelovo-mandlový dort

Krusta
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1 hrnek mandlí
  • špetka soli
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu

Raw karamelový krém
  • 3/4 hrnku kešu ořechů
  • 250 g datlí předem namočených
  • 1/2 hrnku mandlového mléka
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • špetka soli

Čokoládová poleva
  • 1/3 hrnku kakaového prášku
  • 2 lžíce roztopeného kokosového oleje
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • špetka soli

Na posypání
  • kakaové boby
  • plátky mandlí


Kešu ořechy předem namočíme alespoň na 4 hodiny.Datle take namočíme.

Na krustu rozmixujeme vločky s mandlemi a špetkou soli. Přidáme roztopený kokosový olej, javorový sirup a zpracujeme v kompaktní hmotu, kterou pomocí rukou natlačíme do koláčové formy a dáme mrazit.

Kešu ořechy propláchneme a rozmixujeme spolu s datlemi, mlékem, kokosovým olejem, solí v hladký krém. Navrstvíme jej na krustu a dame opět mrazit.
Před podáváním připravíme čokoládovou polevu. Roztopíme kokosový olej a promícháme jej s kakaovým práškem a javorovým sirupem. Ozdobíme dort polevou, posypeme plátky mandlí, kakaových bobů a dame ještě chvíli ztuhnout.

Před podáváním necháme chvíli povolit a naporcujeme.





8 komentářů:

  1. Tak to je dokonalost, určitě vyzkouším. I po těch letech co Vás sleduji mě nepřestanete překvapovat. Díky za skvělou inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna mě honí mlsná, tak ho hned vyzkouším! Díky za recept :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá výborne! Na akú veľkosť formy to je prosím? a stačí ho potom skladovať v chladničke či treba do mrazničky? Ďakujem :)
    Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já měla 16 cm, ale může být o větší, cca do 20 cm, měla jsem dort celkem vysoký.

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)