Růžičková kapusta s rýžovou "slaninou"




Na nějakém zahraničním veganském blogu mě děsně zaujala "slanina" z rýžového papíru. Už pro to, že kokosová "slanina" z tohoto receptu, mi neskutečně chutnala a vůbec jsem nepochybovala, že v tomto případě tomu bude jinak. No co Vám budu povídat, ujedla bych se jí... naštěstí jsem jí neudělala tolik.  



Růžičková kapusta s rýžovou "slaninou"

(2 porce)

Rýžová "slanina"
  • 2 rýžové papíry
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky lahůdkového droždí
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžička olivového oleje


Dresink
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • šťáva z 1/2 pomeranče
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje


Na dokončení
  • 1 lžička olivového oleje
  • 300 g růžičkové kapusty
  • sůl, pepř
  • zrníčka z granátového jablka
  • avokádo


Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem. 

V malé nádobě prošleháme olivový olej s javorovým sirupem, sójovou omáčkou, lahůdkovým droždím, uzenou paprikou.

Pokusíme se rýžový papír nakrájet na tenké proužky či libovolné tvary pomocí ostrého nože. Dva kusy rýžového papíru namočíme do vlažné vody, aby se k sobě slepily, poté máčíme či potřeme směsí. Dáme péct do předehřáté trouby zhruba  na 10 minut a pravidelně kontrolujeme, aby se papír nespálil. 

Mezitím připravíme dresink. V hrnku prošleháme citrónovou šťávu s pomerančovou, javorovým sirupem, hořčicí a olivovým olejem. 

Růžičkovou kapustu omyjeme, zbavíme konců, přepůlíme a restujeme jen krátce na lžičce olivového oleje, dochutíme solí a pepřem. 

Kapustičky rozdělíme na porce, přelijeme zálivkou, doplníme zrníčky z granátového jablka, avokádem, posypeme rýžovou "slaninou" a ihned podáváme.












0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)