Raw makové koláče



To je tak, když dostanete chuť na nějakou českou klasiku a zároveň se nechcete zaplácnout ničím kynutým plným bílé mouky, cukru, tuku...



Raw makové koláče

Krusta

  • ½ hrnku slunečnicových semínek
  • ½ hrnku loupaných mandlí
  • ½ hrnku nesířených rozinek
  • špetka soli


Maková náplň

  • ½ hrnku máku
  • ½ hrnku nesířených rozinek
  • 1 banán
  • 1 lžička skořice

  • Mandle na ozdobu



Začneme přípravou krusty. Rozinky si předem namočíme ve vodě, aby se lépe mixovaly. Slunečnicová semínka rozmixujeme s mandlemi a špetkou soli v jemnou moučku. Přidáme změklé rozinky a mixujeme dál, až dosáhneme tuhé kompaktní hmoty.

Pomocí rukou tvarujeme menší kolečka, která dáme sušit do sušičky zhruba na 8 hodin.

Mezitím si připravíme náplň. Mák pomeleme. Přidáme rozinky, banán, skořici a rozmixujeme. Krustu plníme makovou směsí, ozdobíme mandlemi a můžeme podávat případně dáme opět sušit.









7 komentářů:

  1. Je to pravda, chutné jídlo jde i zdravě. :)

    OdpovědětVymazat
  2. No MNAAAAM - to musim co nejdriv vyzkouset!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Šla by prosím sušička nahradit trubou? na kolik cca stupňu a na jak dlouho? Děkuju Zu

    OdpovědětVymazat
  4. Mák miluju... zajímalo by mě zda to jde i bez sušičky, kterou nemám.. třeba nechat trochu zatuhnout v lednici?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. spíše bych sušila v troubě na co nejnižší stupeň.

      Vymazat
  5. Lucinko, ta krusta jsou samotné sušenky na cestování, že? Skvělé.
    Díky.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)