Rebarborovo-čokoládová pěna



Představte si nakyslou chuť rebarbory s hořkou chutí čokolády... tak přesně to je pěna ukrytá v malých skleničkách na fotkách. Podle mě naprosto dokonalá i neokoukaná kombinace, kterou nezbyde nic jiného než vyzkoušet... :-)



Rebarborovo-čokoládová pěna

(2 porce)

Pečená rebarbora
  • 200 g rebarbory
  • 2 lžíce kokosového cukru

Čokoládová pěna
  • 40 g hořké čokolády
  • 1/2 malé plechovky kokosového mléka
  • kokosový cukr na doslazení

Rebarborová pěna
  • 1/2 pečené rebarbory
  • 1/2 malé plechovky kokosového mléka
  • špetka vanilkového prášku
  • 1 lžíce kokosového cukru

Na dokončení
  • 1/2 pečené rebarbory
  • hoblinky hořké čokolády

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Rebarboru omyjeme a nasekáme na menší špalíky. Rozložíme ji do zapékací nádoby, posypeme kokosovým cukrem a dáme péct zhruba na 10 minut.

Mezitím roztopíme čokoládu ve vodní lázni, přidáme kokosové mléko, odstavíme z plotny a případně dosladíme kokosovým cukrem. 

Polovinu pečené rebarbory rozmixujeme v pyré, přilijeme kokosové mléko, vanilkový prášek, kokosový cukr a opět mixujeme. Dáme tuhnout do lednice. 

Skleničky plníme čokoládovou pěnou, následně pečenou rebarborou, rebarborovou pěnou a na závěr zdobíme zbytkem rebarbory a čokoládovými hoblinkami. Dáme opět tuhnout do lednice na pár hodin a až poté podáváme.







1 komentářů:

  1. To vypadá skvěle, musím zkusit! Bohužel jsem rebarboru zatím nikde neviděla, nevíte, kde se dá koupit? Koukala jsem v supermarketech i na trhu a nikde nic.. Děkuji Táňa :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)