Barevné energetické kuličky



Bylo by krásné, kdybychom chvíle v kuchyni vnímali jako zábavu a ne jako nutné zlo, aspoň občas. Netvrdím, že mně samotné se vždy chce vařit. Obzvláště v týdnu, kdy jsem po práci unavená a uchyluji se k těm nejjednodušším a nejrychlejším pokrmům. 

Ale dnes máme tolik možností, jak si to vše zpříjemnit a zkoušet nové suroviny, nové recepty, postupy o kterých se našim maminkám/babičkám ani nesnilo... Proto jsem byla hrozně natěšená, až si namyslím nějaké recepty s prášky ze sušené zeleniny. Podle mě je úžasné, že se už nemusíme uchylovat k umělým barvivům, pokud z nějakého důvodu chceme nebo potřebujeme (pamatuji si moc dobře, jaké trápení se mnou mamka mívala, když jsem jako malá nechtěla jíst, takové barvičky určitě každé dítě nalákají :-)) obarvit krém, dort, cokoliv... prostě použiji zeleninu :-) A tak mi v hlavě šrotuje, co dalšího si obarvím... smoothie, krém na cupcaky, těsto na dort, latté....



Barevné energetické kuličky


Na kuličky

Na dokončení


Mandle pomeleme na moučku. 

Datle předem namočíme, aby se lépe mixovaly. Poté slijeme vodu a rozmixujeme na datlovou pastu. Tu smícháme s mandlovým máslem a přisypeme strouhaný kokos, mleté mandle, vanilkový prášek a špetku soli. Vše zpracujeme v kompaktní hmotu a dáme chladit do lednice cca na hodinu. 

Poté pomocí rukou tvarujeme menší kuličky, které střídavě obalujeme v prášku ze špenátu, mrkve či červené řepy. 

Uložíme do vzduchotěsné nádoby a skladujeme v lednici, maximálně týden.




Přeji Vám dobrou chuť a tajně doufám, že Vás ty barvičky nadchly jako mě :-) 

Pokud ano, kliknutím na dané suroviny je můžete přímo zakoupit na e-shopu Chuť.cz, v jehož spolupráci vznikl i tento recept :-)



4 komentářů:

  1. Tak to vypadá skvěle! Určitě je někdy vyzkouším doma, potřebuju totiž nějaký zdravý mlsání místo těch čokolád :D :)

    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat
  2. Ty vypadají nádherně, vidím je v krabičce jako bonbošku, nádhera.
    Díky, Lucinko.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)