Ovesná citrónová kaše



 Tím, že jsme pořád doma, máme prostor na větší rozmazlování se, třeba v podobě "složitější" snídaně. Protože ruku na srdce, kdo zvládá před prací vařit kaši? já rozhodně ne. Proto tuhle situaci využijme a užívejme si palačinky, lívance, francouzské tousty, kaše a jiné úžasnosti...



Ovesná citrónová kaše

(2 porce)

Kaše
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 100 g ovesných vloček
  • 3 hrnky mandlového mléka
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 1 lžíce BIO citrónové kůry
  • 1 lžíce šťávy z citrónu
  • 2 lžíce mletých lněných semínek

Na dokončení
  • oříškové máslo
  • javorový sirup
  • mandle, pekanové ořechy aj.



Na lžíci kokosového oleje krátce restujeme ovesné vločky, stačí cca 5 minut. Poté je zalijeme mandlovým mlékem, dochutíme skořicí, zázvorem, javorovým sirupem, citrónovou kůrou, šťávou a přivedeme k varu, zmírníme plamen a budeme vařit cca 10 minut. 

Kaši rozdělíme do misek, doplníme oříškovým máslem, javorovým sirupem, oříšky či co máte rádi a podáváme :-)



2 komentářů:

  1. Jéé, mě nikdy nenapadlo udělat citrónovou ovesnou kaši. Dělam si dokola jen se skořicí nebo jablkem a občas už je to hrozná nuda. Děkuji ti za tip :).

    Verča ze Ztracena v Praze | Mám vyjít z karantény jako super člověk? | ÚVAHA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo taky točím furt dokola to samé, bezmyšlenkovitě... díky blogu se aspoň dokopu vymýšlet občas něco nového :-) tak jsem ráda, že zaujalo.

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)