Ještě vás ta dýně baví? Mě moc, hlavně ve sladkém. Letos si ji opravdu užívám ve velkém. Upekla jsem totiž velkou dýni, půlku použila na polévku a druhou jsem jednoduše rozmixovala, a pak jen řádila v kuchyni :-)
Dýňová bábovka je krásně vláčná právě díky dýňovému pyré a přijde mi, že se k ní hořká čokoláda skvěle hodí. Pokud nemáte po ruce dýňové koření nebo se vám nechce s ním míchat (recept zde), určitě postačí skořice, i tak bude bábovka krásně vonět podzimem...
- 2 lžíce chia semínek + 6 lžic vody
- 2 hrnky hladké špaldové mouky
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1 hrnek kokosového cukru
- 1 lžíce dýňového koření
- 1 a 1/4 hrnku dýňového pyré
- 1/4 hrnku kokosového oleje
- 50 g hořké čokolády
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme, pokud nemáme silikonovou. Chia semínka prošleháme s vodou a necháme nabobtnat.
Mezitím ve velké míse promícháme hladkou špaldovou mouku s celozrnnou, práškem do pečiva, jedlou sodou, špetkou soli, kokosovým cukrem a dýňovým kořením.
Chia semínka prošleháme s dýňovým pyré a kokosovým olejem. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu. Na závěr opatrně vmícháme nadrobno nasekanou čokoládu.
Těsto přelijeme do bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na hodinu.
Po upečení necháme zcela vychladnout, a až poté krájíme. Kdo by neměl čokolády dost, může ještě polít celou bábovku rozehřátou čokoládou jako já :-)
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)