Jak jsem vám slibovala kupu dýňových receptů, tak jsem fakt nekecala, bude jich dost :-) Dva další už mám nafocené a čekají, až se na ně dostane. Prozradím vám, že jeden z nich je dýňová bábovka, kterou jsem pekla teď o víkendu po druhé a konečně jsem s ní spokojená natolik, že může do světa.
Ale dnes je v hlavní roli dýňový chlebíček. Chtěla jsem, aby byl trošku jiný, proto jsem ho posypala drobenkou a hned je to úplně něco jiného jak klasický chlebíček. Dýňové koření si můžete namíchat sami doma, ale pokud byste byli líní, určitě bude fungovat i koření perníkové nebo třeba jen skořice.
Dýňový chlebíček s drobenkou
(chlebíčková forma)
Chlebíček
- 2 lžíce chia semínek + 6 lžic vody
- 2 hrnky špaldové hladé mouky
- 1 hrnek ovesné mouky
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1 lžíce dýňového koření
- špetka vanilkového prášku
- 3/4 hrnku kokosového cukru
- 1 a 1/4 hrnku dýňového pyré
- 1/4 hrnku kokosového oleje
Drobenka
- 1/4 hrnku špaldové mouky
- 3 lžíce kokosového cukru
- 1 lžička dýňového koření
- 2 lžíce kokosového oleje
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme, pokud nemáme silikonovou. Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou.
Špaldovou mouku smícháme s ovesnou, práškem do pečiva, jedlou sodou, špetkou soli, dýňového koření, vanilkového prášku a kokosovým cukrem.
Nabobtnaná chia semínka prošleháme s dýňovým pyré a rozehřátým kokosovým olejem,
Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu, kterou přelijeme do chlebíčkové formy.
Na drobenku smícháme mouku s kokosovým cukrem, dýňovým kořením a rozehřátým kokosovým olejem a pomocí rukou zpracujeme. Chlebíček posypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby a budeme péct zhruba hodinu.
Necháme zcela vychnadout, a až poté krájíme.
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)