Dýňový chlebíček s drobenkou

 

Jak jsem vám slibovala kupu dýňových receptů, tak jsem fakt nekecala, bude jich dost :-) Dva další už mám nafocené a čekají, až se na ně dostane. Prozradím vám, že jeden z nich je dýňová bábovka, kterou jsem pekla teď o víkendu po druhé a konečně jsem s ní spokojená natolik, že může do světa.


Ale dnes je v hlavní roli dýňový chlebíček. Chtěla jsem, aby byl trošku jiný, proto jsem ho posypala drobenkou a hned je to úplně něco jiného jak klasický chlebíček. Dýňové koření si můžete namíchat sami doma, ale pokud byste byli líní, určitě bude fungovat i koření perníkové nebo třeba jen skořice. 





Dýňový chlebíček s drobenkou


(chlebíčková forma)


Chlebíček

  • 2 lžíce chia semínek + 6 lžic vody
  • 2 hrnky špaldové hladé mouky
  • 1 hrnek ovesné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 lžíce dýňového koření
  • špetka vanilkového prášku
  • 3/4 hrnku kokosového cukru
  • 1 a 1/4 hrnku dýňového pyré
  • 1/4 hrnku kokosového oleje


Drobenka



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem či vymažeme a vysypeme, pokud nemáme silikonovou. Chia semínka prošleháme s vodou a odložíme stranou. 


Špaldovou mouku smícháme s ovesnou, práškem do pečiva, jedlou sodou, špetkou soli, dýňového koření, vanilkového prášku a kokosovým cukrem.


Nabobtnaná chia semínka prošleháme s dýňovým pyré a rozehřátým kokosovým olejem, 


Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu, kterou přelijeme do chlebíčkové formy. 


Na drobenku smícháme mouku s kokosovým cukrem, dýňovým kořením a rozehřátým kokosovým olejem a pomocí rukou zpracujeme. Chlebíček posypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby a budeme péct zhruba hodinu.


Necháme zcela vychnadout, a až poté krájíme.









0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)