Venku nám přituhuje, což se samozřejmě promítá i na naší snídani doma :-) Čím dál častěji sahám po rendlíku a vařím nějakou kaši. A když mi nedávno zbyla troška dýňového pyré, by to hned jasné, musí do kaše a taky na blog. Sice jsem s kručícím břichem blbla chvíli s foťákem, ale vyplatilo se a doufám, že vám kaše zachutná jako nám.
Opět, komu se nechce míchat s domácím dýňovým kořením, postačí mu skořice, může přidat i mletý zázvor nebo třeba kardamom? Dýňové pyré připravíte velmi jednoduše. uvařte či upečte dýni doměkka a rozmixujte pomocí tyčového mixéru.
(2 porce)
Kaše
- 1 lžíce kokosového oleje
- cca 100 g ovesných vloček
- 3 hrnky rostlinného mléka
- 1 lžíce dýňového koření
- 1/2 hrnku dýňového pyré
- 1 lžička javorového sirupu
Na dokončení
- oříškové máslo
- javorový sirup
- domácí granola
- banán
- mandle, dýňová semínka aj.
Na lžíci kokosového oleje krátce restujeme ovesné vločky, stačí cca 5 minut. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, dochutíme dýňovým kořením, dýňovým pyré, javorovým sirupem a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a budeme vařit cca 10 minut.
Kaši rozdělíme do misek, doplníme oříškovým máslem, javorovým sirupem, oříšky či co máte rádi a podáváme :-)
0 komentářů:
Okomentovat
Děkuji za komentář :-)