Dýňová ovesná kaše

 

Venku nám přituhuje, což se samozřejmě promítá i na naší snídani doma :-) Čím dál častěji sahám po rendlíku a vařím nějakou kaši. A když mi nedávno zbyla troška dýňového pyré, by to hned jasné, musí do kaše a taky na blog. Sice jsem s kručícím břichem blbla chvíli s foťákem, ale vyplatilo se a doufám, že vám kaše zachutná jako nám. 


Opět, komu se nechce míchat s domácím dýňovým kořením, postačí mu skořice, může přidat i mletý zázvor nebo třeba kardamom? Dýňové pyré připravíte velmi jednoduše. uvařte či upečte dýni doměkka a rozmixujte pomocí tyčového mixéru.





Dýňová ovesná kaše


(2 porce)


Kaše

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • cca 100 g ovesných vloček
  • 3 hrnky rostlinného mléka
  • 1 lžíce dýňového koření
  • 1/2 hrnku dýňového pyré
  • 1 lžička javorového sirupu

Na dokončení
  • oříškové máslo
  • javorový sirup
  • domácí granola
  • banán
  • mandle, dýňová semínka aj.




Na lžíci kokosového oleje krátce restujeme ovesné vločky, stačí cca 5 minut. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, dochutíme dýňovým kořením, dýňovým pyré, javorovým sirupem a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a budeme vařit cca 10 minut. 

Kaši rozdělíme do misek, doplníme oříškovým máslem, javorovým sirupem, oříšky či co máte rádi a podáváme :-)


0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)