Tohle je zase taková klasika, kterou asi připravuje doma téměř každá rodina. Takže je to tak trošku tenký led, jestli má smysl s takovým receptem přicházet, když každý má stejně ten svůj osvědčený. Ale budu doufat, že se vás tu pár najde, kdo se nebude chtít nebo nebude moct cpát bílým cukrem a moukou :-)
Budu se zase opakovat, ale dobře volte strouhaný kokos. Doporučuji v bio kvalitě, je naprosto nesrovnatelný, voňavější a mnohem větší. Sladidlo zvolte, jaké chcete. Klidně i med, pokud netrváte na vegan verzi. Jinak kdybych mohla ještě poradit, tak bych mandle nejprve zbavila slupky, a až poté je mixovala na mouku, aby mouka byla co nejsvětlejší, ale je to jen takový detail. I tak budou chutnat skvěle :-)
Zdravější raffaello
(cca 18 ks)
- 100 g mandlové mouky
- 150 strouhaného kokosu
- 4 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce kokosového/javorového sirupu
Na dokončení
- 18 ks blanširovaných mandlí
- strouhaný kokos na obalování
Pokud nemáme předem, rozmixujeme mandle na moučku. Přidáme k nim strouhaný kokos, kokosový olej a sirup. Budeme mixovat, až se všechny suroviny krásně propojí dosáhneme požadované konzistence.
Poté budeme pomocí rukou tvarovat kuličky, do kterých vždy zabalíme jednu mandli a koupi obalíme v kokosu.
Skladujeme v lednici.
Jéé, recept v týdnu vyzkouším! :)
OdpovědětVymazatparáda :-) snad se povede
VymazatSuper, stále dumám, jaké cukroví bez laktózy, pšenice, vejce a soji udělat. Tímhle se trefím.
OdpovědětVymazatJana
Určitě, snad bude chutnat :-)
VymazatDíky moc, vyzkouším. :)
OdpovědětVymazatsnad se povedou :-)
Vymazat