Zdravější raffaello



Tohle je zase taková klasika, kterou asi připravuje doma téměř každá rodina. Takže je to tak trošku tenký led, jestli má smysl s takovým receptem přicházet, když každý má stejně ten svůj osvědčený. Ale budu doufat, že se vás tu pár najde, kdo se nebude chtít nebo nebude moct cpát bílým cukrem a moukou :-) 

Budu se zase opakovat, ale dobře volte strouhaný kokos. Doporučuji v bio kvalitě, je naprosto nesrovnatelný, voňavější a mnohem větší. Sladidlo zvolte, jaké chcete. Klidně i med, pokud netrváte na vegan verzi. Jinak kdybych mohla ještě poradit, tak bych mandle nejprve zbavila slupky, a až poté je mixovala na mouku, aby mouka byla co nejsvětlejší, ale je to jen takový detail. I tak budou chutnat skvěle :-)




Zdravější raffaello


(cca 18 ks)


  • 100 g mandlové mouky
  • 150 strouhaného kokosu
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce kokosového/javorového sirupu


Na dokončení

  • 18 ks blanširovaných mandlí
  • strouhaný kokos na obalování


Pokud nemáme předem, rozmixujeme mandle na moučku. Přidáme k nim strouhaný kokos, kokosový olej a sirup. Budeme mixovat, až se všechny suroviny krásně propojí dosáhneme požadované konzistence.


Poté budeme pomocí rukou tvarovat kuličky, do kterých vždy zabalíme jednu mandli a koupi obalíme v kokosu.


Skladujeme v lednici. 



6 komentářů:

Děkuji za komentář :-)