Javorové vanilkové sušenky v čokoládě

 

Protože mi loni Ježíšek nadělil embosovaný váleček, věděla jsem, že chci vymyslet nějaký recept právě s ním. Máte to taky tak? Kolikrát se ke mně dostane nějaký hezký talířek, dekorace, surovina a hned si řeknu, že k tomu musím vymyslet nějaký příspěvek na blog... prostě deformace. 


Tady jsem zužitkovala zbytek Alsanu z vanilkových rohlíčků. Nejsem si tedy jistá, jestli by v sušenkách fungoval kokosový olej. Mám zkušenost, že pak bývají takové drobivější, ale pokud by někdo zkoušel, budu ráda za zpětnou vazbu. Jinak to byla celkem rychlovka z pár surovin. 



Javorové vanilkové sušenky v čokoládě


(cca 30 ks)



Sušenky

  • 120 g Bio Alsanu
  • 70 g javorového sirupu
  • špetka vanilkového prášku
  • 150 g hladké špaldové/pohankové mouky
  • špetka soli


Na dokončení

  • hořká čokoláda
  • nasekané lískové ořechy



Troubu předehřejeme na 170 stupňů. 


V míse utřeme tuk s javorovým sirupem. Přidáme vanilkový prášek, mouku, špetku soli a zpracujeme v kompaktní hmotu. 


Zabalíme do potravinové fólie či jinak zajistíme, aby těsto neoschlo a dáme chladit do lednice. 


Poté rozválíme, můžeme použít embosovaný váleček, a poté vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 až 15 minut.


Necháme zcela vychladnout a můžeme ještě máčet v čokoládě a posypat oříšky.



2 komentářů:

  1. Zrovna je snídám, jsou výborný! Asi je budu dělat i mimo Vánoce...😆

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)