Perníčková pohanková kaše

 

Až budete mít plné zuby všeho toho cukroví, vánoček, štol, panettone a jiných sladkostí, zatoužíte po něčem trošku zdravějším, zároveň výživném, zkuste tuhle perníčkovou pohankovou kaši. Krásně voní Vánocemi, takže vás udrží na sváteční vlně a bez výčitek. Vůbec totiž nebudete hřešit. Je bezlepková, doslazená především rostlinným mlékem a jablečnou čerstvou šťávou, ale pokud by vám přišla málo sladká, samozřejmě můžete doplnit troškou javorového, čekankového či jiného sirupu. 


A tímto receptem bych se s vámi chtěla letos rozloučit a popřát vám krásné Vánoce. Přeji vám, abyste je mohli strávit s nejbližšími. A pokud to náhodou nevyjde, nezoufejte, věřím, že ten příští rok bude lepší a pořádně si jej užijeme se vším všudy :-)




Perníčková pohanková kaše


(2 porce)


Kaše

  • 1 lžička kokosového oleje
  • cca 100 g pohankových vloček
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 hrnek jablečného moštu/freshe
  • 1 lžička perníkového koření
  • špetka vanilkového prášku
  • javorový sirup dle chhuti


Na dokončení

  • perníčky
  • granátové jablko
  • mochyně
  • borůvky
  • pekanové ořechy



Na lžíci kokosového oleje krátce restujeme pohankové vločky, stačí cca 5 minut. Poté je zalijeme rostlinným mlékem a jablečným moštem či čerstvou šťávou (freshem), dochutíme perníkovým kořením, vanilkovým práškem, případně dosladíme javorovým sirupem (mošt je sladký dost) a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a budeme vařit cca 10 minut. 

Kaši rozdělíme do misek, doplníme perníčky, granátovým jablkem, mochyní, borůvkami, pekanovými oříšky, jablečnými povidly či co máte rádi a podáváme :-)



4 komentářů:

  1. Přesně podle naší chuti. Děkuji za recepty, přeji zdravé Vánoce a doufám v další nápady.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Mu, to je luxusní záležitost. Pohanku miluju a často připravuji, ráda vyzkouším tvůj postup, Lucinko. Krásný zasněžený víkend.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :-)