Tapiokový pudink s mangovým pyré

 

Doma jsem si vyslechla stížnost, že už dlouho nebyl tapiokový pudink. Nějaký čas jsem ji úspěšně ignorovala, ale pak jsem si řekla, že toho využiji a zkusím vymyslet nějakou novou variantu, kterou bych vám mohla odfotit a připomenout i vám, jak úžasná ingredience, jsou tapiokové perly. Že není občas špatné zařadit mezi obilné kaše, chia pudinky, smoothie i tuto alternativu. 




Tapiokový pudink s mangovým pyré


(2 porce)

Pudink

  • 1/3 hrnku tapiokových perel
  • 2 hrnky rostlinného mléka
  • 2 lžíce čekankového sirupu či více
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • špetka vanilkového prášku
  • špetka soli


Mangové pyré

  • 1 zralé mango
  • čekankový sirup dle chuti


Na dokončení

  • nasekané pistácie



Přes noc si namočíme tapiokové perly v hrnku mléka. Poté je vložíme do kastrůlku, přilijeme zbytek mléka, přidáme čekankový sirup, kokosový olej, vanilkový prášek, špetku soli. Přivedeme k varu a na mírném plameni za občasného míchání vaříme do změknutí.

Mezitím si připravíme mangové pyré. Zralé mango zbavíme slupky, pecky a rozmixujeme na pyré. Kdo chce, může přisladit, nám chutnalo jen tak rozmixované. Zralé ovoce je sladké dost. 

Uvařený a vychladlý tapiokový pudink, plníme střídavě s mangovým pyré ve vrstvách do skleniček. Na závěr ozdobíme nasekanými pistáciemi. Můžeme ihned konzumovat či uložit do lednice. Jen počítejte s tím, že pudink ztuhne a bude se jíst hůře. 


4 komentářů:

  1. Lucinko, já se ještě neodvážila tapiokove perly použít. Děkuji za inspiraci. Vyzkouším.
    Krásné mrazivé dny.
    A děkuji za nádherný blog. Nevyčerpatelné množství receptů a inspirace.
    Vše dobré přeji.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se není čeho bát, my je doma milujeme. Kdyby je nebylo třeba přes noc namáčet, vařím je mnohem častěji, takhle na to často zapomenu jako s luštěninami :-)

      Vymazat
  2. Tak tie fotky sú nádherné. Toto vyzerá skvelo. Tapioku som ešte neskúšala ale o tapiokovom pudingu som už veľa počula.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Alexandro :-) Tapioku určitě doporučuji, je to úžasná surovina.

      Vymazat

Děkuji za komentář :-)